• LIFE&STYLE

    «Όπρα για πρόεδρος»: Χαμός στα social media για την καθηλωτική ομιλία στις Χρυσές Σφαίρες (video)

    • NewsRoom
    Όπρα

    Όπρα Γουίνφρεϊ


    Το πάθος και η μαχητικότητα της Όπρα Γουίνφρεϊ κατά τη διάρκεια της ομιλίας, που έδωσε στις Χρυσές Σφαίρες, άφησε άφωνους τους Αμερικανούς με αποτέλεσμα τα social media να πάρουν φωτιά και τον κόσμο να αναρωτιέται αν η ομιλία της, ήταν προάγγελος της προεδρικής της καμπάνιας για τις επόμενες εκλογές, που θα διεξαχθούν το 2020.

    Η φαντασμαγορική τελετή των Χρυσών Σφαιρών ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση, με αφορμή το σκάνδαλο και τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για το Χόλιγουντ. Η μεγιστάνας των μίντια παρέλαβε το τιμητικό βραβείο «Σεσίλ Μπι Ντε Μιλ» και έκανε λόγο για την αρχή μιας νέας εποχής.

    Μέρος της ομιλίας της Όπρα:

    «Όλοι μας σε τούτη την αίθουσα βραβευόμαστε για τις ιστορίες που λέμε – αλλά φέτος γίναμε εμείς η ιστορία. Κι αυτή δεν είναι μια ιστορία που αφορά απλά τη βιομηχανία του θεάματος. Θέλω να εκφράσω ευγνωμοσύνη σε όλες τις γυναίκες που υπέμειναν χρόνια κακοποίησης και επιθέσεων, επειδή -όπως η μητέρα μου- είχαν παιδιά να μεγαλώσουν, είχαν λογαριασμούς να πληρώσουν, είχαν όνειρα να κάνουν πραγματικότητα.

    Το θέμα ξεπερνάει κάθε πολιτισμό, γεωγραφική περιοχή, φυλή, θρησκεία, πολιτική ή εργασιακό περιβάλλον. Είναι οι γυναίκες των οποίων τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι οικιακές βοηθοί, αγρότισσες. Εργάζονται σε εργοστάσια, σε εστιατόρια, βρίσκονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στα νοσοκομεία. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας και της πολιτικής και των επιχειρήσεων. Είναι οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι στρατιώτες μας στο στρατό.

    Θέλω, λοιπόν, όλα τα κορίτσια που μας παρακολουθούν σήμερα να γνωρίζουν ότι μια νέα μέρα είναι στον ορίζοντα. Και όταν αυτή η νέα μέρα ξημερώσει θα είναι εξαιτίας πολλών υπέροχων γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι εδώ σήμερα όπως και κάποιοι άνδρες που αγωνίζονται σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα ξαναπεί ποτέ “Me Too”…»

    Δείτε το βίντεο:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρυσές σφαίρες: Κόκκινο χαλί με μαύρο χρώμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Εντατική ο Βαγγέλης Γερμανός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παντρεύεται ο Αντώνης Ρέμος – H πρόταση γάμου στην Υβόννη Μπόσνιακ (video)



    ΣΧΟΛΙΑ