• LIFE&STYLE

    10+1 tips για να ετοιμάσετε γρήγορα το σπίτι σας σε περίπτωση ξαφνικών καλεσμένων

    • NewsRoom
    καλεσμένοι


    Ξαφνικά σας ειδοποιεί ο σύντροφός σας ότι σε μια ωρίτσα θα έρθει σπίτι μαζί με μια παρέα φίλων. Δεν προλαβαίνετε να συγχυστείτε που δεν σας ειδοποίησε νωρίτερα, αφού γενικά δεν προλαβαίνετε να κάνετε και πολλά πράγματα. Να ετοιμάσετε ένα γρήγορο φαγητό; Να μαζέψετε το σπίτι; Να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα; Κι όμως, όλα γίνονται… Χαλαρώστε, εντάξει όχι για πολύ, βάλτε μουσική και ξεκινήστε.

    1. Πάρτε ένα δίσκο και μαζέψτε άπλυτα ποτήρια, πιάτα ή συσκευασίες για πέταμα.

    Μέσα σε δυο λεπτά ότι δεν έπρεπε να είναι στο σαλόνι και στην τραπεζαρία έχει πάει στην κουζίνα. Μην τα πλύνετε τώρα και ειδικά στο χέρι. Βάλτε τα απλώς στο νεροχύτη.

    2. Μαζέψτε τα ρούχα 

    Ίσως ο αγαπημένος σας έχει αφήσει το κοστούμι του στην καρέκλα της τραπεζαρίας και τα παπούτσια του στο χολ. Ο,τι ρούχα βρείτε στο σαλόνι σας πάρτε τα… “αγκαλιά” και αφήστε τα στην κρεβατοκάμαρά σας.

    3. Ετοιμάστε ή παραγγείλτε φαγητό

    Αφού η πρόκληση δεν ήταν προγραμματισμένη, δικαιολογείστε να παραγγείλετε φαγητό απέξω. Παραγγείλτε δυο πίτσες κι αν θέλετε να δώσετε μια “σπιτική” πινελιά μπορείτε να ετοιμάσετε εσείς τη σαλάτα ή να τηγανίσετε πατάτες. Μια νέα πολύ πρακτική λύση είναι να παραγγείλετε μια πίτσα, που και γρήγορα θα έρθει και πιο φθηνά θα σας στοιχίσει.  Αν θέλετε οπωσδήποτε να μαγειρέψετε, τώρα είναι η στιγμή για να κάνετε μια γρήγορη μακαρονάδα και μια σαλάτα ή να ψήσετε μπριζόλες ή μπιφτέκια που τα έχετε έτοιμα στην κατάψυξη. Συνοδεύστε τα με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα κι έχετε ένα υπέροχο γεύμα.

    4. Κρασιά και αναψυκτικά

    Ζητήστε τώρα από τον σύντροφό σας να σας φέρει κρασιά ή αναψυκτικά αν δεν έχετε αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση είτε πεταχτείτε εσείς στην κοντινότερη κάβα, είτε ζητήστε από τους φίλους σας-αν έχετε την άνεση- να σας τα φέρουν.

    5. Καθαρίστε παντού με μια παλιά κάλτσα 

    Αυτό είναι ένα κόλπο πραγματικά καταπληκτικό. Φορέστε στο χέρι σας μια παλιά κάλτσα και ακουμπήστε με αυτή όλα τα έπιπλα και τις επιφάνειες που βλέπετε μπροστά σας. Σε λίγο δεν θα υπάρχει ίχνος σκόνης πουθενά, είναι παιχνιδάκι και θα διαρκέσει ελάχιστα λεπτά.

    καλεσμένοι

    6. Βάλτε σ ένα κουτί τα παιχνίδια των παιδιών

    Αν έχετε παιδιά, όλο το σπίτι θα είναι γεμάτο με μικρά ή μεγαλύτερα παιχνίδια. Πάρτε λοιπόν ένα μεγάλο κουτί και κρατώντας το στο χέρι σας ρίξτε μέσα ο,τι παιδικό βρίσκετε στο δρόμο σας και στο τέλος αφήστε το στο παιδικό δωμάτιο.

    7. Χρησιμοποιήστε μωρομάντηλα

    Τα μωρομάντηλα είναι πολύ χρήσιμα και για να καθαρίσετε γρήγορα κι εύκολα επιφάνειες στην κουζίνα και το μπάνιο σας. Δοκιμάστε το τώρα που βιάζεστε…

    8. Κάντε το μπάνιο σας να λάμπει 

    Αν πρέπει να διαλέξετε ένα μέρος του σπιτιού που πρέπει να το κάνετε να λάμπει, αυτό είναι το μπάνιο σας κι όχι το σαλόνι σας. Γιατί εκεί ο επισκέπτης έχει το χρόνο να δει με κάθε λεπτομέρεια αν όλα είναι στην εντέλεια. Μην ξεχάσετε να βάλετε φρεσκοπλυμένες πετσέτες κι αρκετά χαρτιά τουαλέτας. Ένα αρωματικό χώρου ακόμη και σε μορφή κεριού, θα σφραγίσει την αίσθηση καθαριότητας.

    9. Περάστε με μια σκούπα με πανί το πάτωμα 

    Δεν είναι ώρα να βάλετε ηλεκτρική. Περάστε λοιπόν όλο σας το πάτωμα με μια σκούπα που έχει πανάκι στη βάση της. Αν έχετε μικρά σκουπιδάκια στα χαλιά, πάρτε το μικρό σας ηλεκτρικό σκουπάκι που είναι πολύ βολικό.

    10. Αν ο καναπές είναι λερωμένος 

    Τώρα δεν προλαβαίνετε να καθαρίσετε τον καναπέ από τις σοκολάτες που έριξε ο γιος σας. Ρίξτε λοιπόν γρήγορα ένα ριχτάρι ή ένα κουβερτάκι από αυτά που κάθεστε και βλέπετε τηλεόραση σε όλη την πλευρά όπου έχει λερωθεί. Δεν θα το καταλάβει κανείς.

    11. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα 

    Ανάψτε κεριά, βάλτε μουσική και ρίξτε σ΄ένα μπολ μερικά σνακ (ξηρούς καρπούς, τσιπς  κλπ) που θα βρείτε στο ντουλάπι σας. Αν δεν έχετε τίποτε από αυτά κι ο χρόνος σας το επιτρέπει κόψτε αγγουράκια, καρότα ή πιπεριές σε μπαστουνάκια και σερβίρετέ τα μόλις έρθουν οι καλεσμένοι σας.

    Πηγή: womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταπληκτικές ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης για τα παράθυρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι σας τον χειμώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά



    ΣΧΟΛΙΑ