• First Top Stories

    Ακόμη ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ: Νεώτερα το Σαββατοκύριακο για την υποψηφιότητα στην Αθήνα

    • NewsRoom

    O ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò öôÜíåé óôá ãñáöåßá ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ãéá ôç óõíåäñßáóç ôçò ÐïëéôéêÞò Ãñáììáôåßáò ôïõ êüììáôïò, ÔåôÜñôç 28 Íïåìâñßïõ 2018. ÁÐÅ – ÌÐÅ/ÁÐÅ – ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò


    Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να δοθεί τέλος στο σήριαλ που ακούει στο όνομα υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είπε στους δημοσιογράφους: «Έχετε αγωνία βλέπω… Τα κλείσαμε όλα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να λήξει το θέμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε και συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή. Τη λύση του γρίφου, όπως έγινε γνωστό, έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά μαζί με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, πραγματοποιώντας επαφές με στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή πόλη».

    Παρά την προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων για τη δυστοκία που υπάρχει να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει αντικειμενική δυσκολία να επιλέξει κάποιον που θα σταθεί ικανοποιητικά απέναντι στην ισχυρή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη.

    Από την επιλογή του προσώπου θα φανεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη με ένα πρόσωπο που θα επιχειρήσει τη διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους ή αν θα καταλήξει σε μια υποψηφιότητα που θα απευθύνεται στο κομματικό ακροατήριο. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου, με την προσδοκία ότι θα καταγράψει μια πορεία παρόμοια με αυτή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

    Εξάλλου, και για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας, η Κουμουνδούρου αντιτείνει ότι η αντίστοιχη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σακελλαρίδη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε γίνει μέσα στον Ιανουάριο.

    Κατά τα άλλα, χθες η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε τα χρίσματα σε Μπελαβίλα και Νοτοπούλου σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.  Ως προς τον Δήμο Πειραιά, κομματικές πηγές τόνιζαν χθες ότι είναι μια εξαιρετική και δυναμική υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με όραμα και σχέδιο για τον Πειραιά, γέννημα-θρέμμα της πόλης και των κινημάτων της. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που «μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις πέραν της αριστεράς σε μια μεγάλη μάχη απέναντι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα της πόλης, ώστε να κερδίσει τον Δήμο».

    Για τη Θεσσαλονίκη υιοθετήθηκε από την ΠΓ «το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη «Ανοιχτή Πόλη», για να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου».

    «Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη ‘Πρωτοβουλία’ του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπογραμμίζουν ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που ταυτόχρονα γνωρίζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης και σημειώνουν ότι είναι «υποψηφιότητα νίκης για τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης κόντρα στο μπλοκ της συντήρησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία οι υποψηφιότητες Νοτοπούλου και Μπελαβίλα – Τι είπαν για Αθήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγώνας δρόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ οι υποψηφιότητες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ