• City Stories

    Τα 10 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού

    • NewsRoom
    διακόσμηση


    Θέλουμε το σπίτι μας να είναι υπέροχο, να αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά μας. Στόχος να δημιουργήσουμε μια ζεστή, στιλάτη ατμόσφαιρα που θα μας κάνει τόσο εμάς αλλά κι όσους μπαίνουν μέσα να νιώθουν όμορφα και να αναρωτιούνται ποιος διακοσμητής μας βοήθησε… Ε λοιπόν, εμείς θα γίνουμε οι διακοσμητές του χώρου μας, βάζοντας τις πινελιές μας στην διακόσμηση του σπιτιού μας με τον σωστό τρόπο. Ξεκινάμε λοιπόν μαθαίνοντας από τα λάθη στη διακόσμηση του σπιτιού που οι περισσότεροι από εμάς ήδη έχουμε κάνει!

    1. Το μέγεθος του χαλιού

    Μπορεί να το έχετε αγοράσει πανάκριβα. Να είναι μεταξωτό, χειροποίητο, φτιαγμένα από τα πιο έμπειρα χέρια. Αν όμως δεν είναι στη σωστή διάσταση, όταν το τοποθετήσετε στον χώρο σας, θα είναι λάθος. Τι πρέπει να ξέρετε για το μέγεθος του χαλιού σας στο σαλόνι λοιπόν; Πως όλα τα έπιπλα πρέπει να ακουμπούν πάνω στο χαλί. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον τα μπροστινά πόδια να είναι πολύ πολύ κοντά στα μεγάλα ογκώδη έπιπλα όπως βιβλιοθήκες, καναπέδες, μπουφέδες. Τα μικρά έπιπλα όμως, πρέπει σίγουρα να στηρίζονται και με τα τέσσερα πόδια τους πάνω στο χαλί.

    χαλιά

    2. Έπιπλα στους τοίχους

    Όχι όλα τα έπιπλα κολλημένα στους τοίχους. Ναι, πολλές φορές μπορεί  το μέγεθος του δωματίου να μην ευνοεί, όμως προσπαθήστε να τραβήξετε μερικά έπιπλα μακριά από τους τοίχους για να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή και cozy ατμόσφαιρα. Ένας μπουφές στην πλάτη ενός καναπέ στην μέση του σαλονιού, μπορεί να είναι μια ιδέα, ή μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη, με ράφια κι από τις δύο πλευρές, να δημιουργεί την αίσθηση του χωρίσματος σ΄έναν χώρο.

    3. Το ύψος των κάδρων

    Να ένα ακόμη λάθος! Τα έργα τέχνης και οι πίνακες είναι κρεμασμένοι πολύ ψηλά. Ποιο είναι το σωστό ύψος, για τους πίνακές σας; Η μέση του πίνακα να είναι στο ύψος των ματιών. Σύμφωνα πάντα με τους διακοσμητές, καλύτερα να κρεμάσετε έναν πίνακα πιο χαμηλά, παρά πιο ψηλά απ΄ότι πρέπει.

    πίνακες

    4. Το μήκος στις κουρτίνες

    Οι κουρτίνες πρέπει να είναι μακριές. Είτε στο ύψος του πατώματος ακριβώς, είτε και λίγο μακρύτερες. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι διακοσμητική άποψη οι κουρτίνες να σέρνονται δεξιά κι αριστερά από ένα παράθυρο. Οι κοντές κουρτίνες όμως είναι τελείως λάθος. Σκεφτείτε το σπίτι σας, σα να είστε εσείς. Πώς φαίνεστε όταν φοράτε ένα κλασικό παντελόνι κοστουμιού, που είναι πιο κοντό απ΄οσο πρέπει; Σίγουρα δεν σας κολακεύει και δεν είναι τόσο κομψό. Κάντε το ίδιο και στο σπίτι σας.

    5. Διακοσμητικά μαξιλάρια

    Ναι, τα μικρά μαξιλαράκια δίνουν χρώμα, στυλ και ζεστασιά στον χώρο σας. Στον καναπέ, στην καρέκλα ακόμη και στο κρεβάτι. Μην το παρακάνετε όμως. Σκεφτείτε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τόσα πολλά μαξιλάρια που θα πρέπει να τα μετακινήσετε για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε.

    Επίσης, τα διακοσμητικά μαξιλάρια πρέπει να συνδυάζονται με το έπιπλο το οποίο διακοσμούν. Ένα πολύ μικρό μαξιλάρι σε μια μεγάλη πολυθρόνα χάνεται.

    μαξιλάρια

    6. Mix and match υφάσματα

    Μπορεί να φαίνεται επικίνδυνο να πειραματιστείτε με πολλά διαφορετικά σχέδια στα υφάσματα που θα επιλέξετε για τον χώρο σας, όμως αν ακολουθήσετε κάποιους κανόνες, το αποτέλεσμα θα δώσει αξεπέραστο στυλ. Επιλέξτε ένα με δυο χρώματα με τα οποία θα «παίξετε». Αποφασίστε τώρα δυο σχέδια υφασμάτων σε αυτά τα χρώματα, π.χ το ένα με ρίγες και το άλλο με μικρά μοτίβα και προσθέστε κι ένα τρίτο σχέδιο με χρώματα που συμπληρώνουν ή κάνουν αντίθεση π.χ φούξια ή μπορντό.

    7. Μονοθεματικά δωμάτια

    Όχι στη επιλογή μονοθεματικών στοιχείων σ΄ένα δωμάτιο. Τι εννοούμε. Σας αρέσει για παράδειγμα το θέμα “ζούγκλα”. Μην γεμίσετε το δωμάτιο με υφάσματα, σε καναπέδες, πολυθρόνες, μαξιλάρια και βάζα με animal prints. Eκτός του ότι κουράζει κάτι τέτοιο, είναι παλιό και ξεπερασμένο. Αντ΄αυτού προσθέστε στοιχεία του θέματος που αγαπάτε στο δωμάτιο. Όπως μια και μόνο πολυθρόνα με animal print ζέβρας και έναν πίνακα.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδέες σε διαφορετικά στυλ για την τραπεζαρία σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε απίθανες ιδέες για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας



    ΣΧΟΛΙΑ