• City Stories

    Σινεμά στο Χυτήριο: Πέντε δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Το Χυτήριο έχει ανοίξει την αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο, τώρα που φθινοπώριασε οι προβολές πραγματοποιούνται στην κλειστή αίθουσα που διαθέτει.

     

    Μπορείτε να απολαύσετε διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο, ενώ στον χώρο έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την κινηματογραφική σας εμπειρία! Αυτή τη βδομάδα πέντε ενδιαφέρουσες και σημαντικές ταινίες πρόκειται να προβληθούν.

    Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Σκηνές Από Έναν Γάμο
    Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 11 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ίνγκμαν Μπέργκμαν
    Με τους: Λιβ Ούλμαν, Έρλαντ Γιόζεφσον

    Η ταινία αποτελείται από 6 μέρη, το καθένα από τα οποία περιγράφει τη ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας. Ο Γιόχαν (‘Ερλαντ Γιόζεφσον) είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και η Μαριάννα (Λιβ Ούλμαν) είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στα διαζύγια. Έχουν πετυχημένες καριέρες και ευημερία, και φαίνεται να έχουν και τον τέλειο γάμο.

    Μια μέρα όμως καταλαβαίνουν ότι κάτι τους διαφεύγει. Ένα βράδυ υποδέχονται ένα φιλικό ζευγάρι που βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου που σαν να τους δείχνει τη μελλοντική προοπτική τους.

    Κούραση, ψέματα, εγωισμός και επιτέλους απιστία οδηγούν τη φαινομενικά ευτυχή οικογένεια στο διαζύγιο. Αλλά πολύ γρήγορα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο, και έτσι ο χωρισμός τους απρόσμενα αναζωογονεί την αγάπη τους.

    Στη τελευταία σκηνή της ταινίας βλέπουμε τη Μαριάννα και τον Γιόχαν, ξαναπαντρεμένους και τους δύο, χρησιμοποιώντας την απουσία των συζύγων τους να συναντιούνται κρυφά στο εξοχικό των φίλων.

    Ο Ελαφοκυνηγός
    Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 11:10 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθέτης: Michael Cimino
    Ηθοποιοί: Robert De Niro, Christopher Walken, John Cazale, John Savage, Meryl Streep

    Τρεις Αμερικανοί, ρωσικής καταγωγής, εργάτες σε μεταλλουργείο, αφήνουν την ήσυχη ζωή τους και φεύγουν για το μέτωπο του Βιετνάμ. Μια εμπειρία που θα αλλάξει ριζικά και για πάντα τις ζωές τους.

    Η ταινία προτάθηκε για πολλά σημαντικά Όσκαρ και κέρδισε τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη, Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου (στον Κρίστοφερ Γουόκεν), Όσκαρ Καλύτερου Ήχου και Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ (Μέριλ Στριπ και Ρόομπερτ Ντενίρο επίσης προτάθηκαν).

    Παρίσι, Τέξας
    Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 10:40 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς
    Με τους: Χάρι Ντιν Στάντον, Ντιν Στόκγουελ, Ναστάζια Κίνσκι, Χάντερ Κάρσον

    Ενας άντρας περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του «Big Bend». Δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Το όνομά του είναι Τράβις και το μόνο που θυμάται είναι μια κουκίδα στο χάρτη που γράφει «Παρίσι». Οταν θα βρεθεί λιπόθυμος στη μέση του πουθενά, θα επιστρατευτεί ο αδερφός του, ο Βαλτ, ο οποίος τον θεωρούσε νεκρό τα ελευταία τέσσερα χρόνια της απουσίας του. Θα ταξιδέψει από το Λος Αντζελες στο Τέξας για να τον φέρει πίσω στο σπίτι του. Εκεί μαζί με τη γυναίκα του, Αν, ζει και ο μικρός γιος του Τράβις, ο Χάντερ που έχει να δει τον πραγματικό του πατέρα από μωρό. Ο Τράβις επιστρέφει, αρνείται να εξηγήσει γιατί είχε φύγει όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρεται μόνο για το που βρίσκεται η νεαρή συζυγός του και μητέρα του Χάντερ, Τζέιν και αποφασίζει, μαζί πλέον με τον γιο του, να την αναζητήσει στο Χιούστον όπου μαθαίνει ότι βρίσκεται…

    Ο Θρόνος Του Αίματος
    Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018
    10:50 μ.μ. – 12:50 π.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα
    Με τους: Τοσίρο Μιφούνε, Ισούζου Γιαμάντα, Μινόρου Τσιάκι, Τακάσι Σιμούρα

    Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Kurosawa, στο οποίο πετυχαίνει μια εντυπωσιακή μεταφορά του «Μάκβεθ» στον ιαπωνικό μεσαίωνα, βυθίζοντας το θεατρικό λόγο του Shakespeare στην πολιτιστική παράδοση της Άπω Ανατολής, εκμαιεύοντας ένα φιλμικό αποτέλεσμα επικών διαστάσεων.

    Η ταινία μας μεταφέρει στην Ιαπωνία όπου, μετά από μια μεγάλη στρατιωτική νίκη, οι Λόρδοι Βασίζου και Μίκι έχουν χαθεί στο πυκνό δάσος Κόμπβεμπ. Εκεί συναντούν μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία διαβάζει το μέλλον το οποίο και προβλέπει λαμπρό για τους απογόνους του Βασίζου, αλλά ακόμα λαμπρότερο γι’ αυτούς του Μίκι. Όταν επιστρέφουν από την οδύσσειά τους, αμέσως καταλαμβάνουν μια καλή θέση με τη βοήθεια του αυτοκράτορα. Ο Βασίζου παρακινούμενος από την φιλόδοξη γυναίκα του, προσπαθεί να κάνει τα πάντα έτσι ώστε να εκπληρωθεί η προφητεία.

    Pulp Fiction
    Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
    8 μ.μ. – 11 μ.μ.
    Facebook event

    Σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο
    Με τους: Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ

    Το Pulp Fiction είναι αμερικανική αστυνομική νεο-νουάρ κινηματογραφική ταινία μαύρης κωμωδίας του 1994 που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Κουέντιν Ταραντίνο, βασισμένη σε μια ιστορία του Ταραντίνο και του Ρότζερ Άβαρυ.[6] Η σκηνοθεσία της ταινίας χαρακτηρίζεται από το έντονο στυλ της. Η πλοκή της ταινίας αφορά τις διασταυρούμενες ιστορίες συμμοριτών, ατόμων του υποκόσμου, μικροεγκληματιών και ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα. Ο τίτλος της ταινία αναφέρεται στα περιοδικά pulp και τις hardboiled crime νουβέλες, που ήταν δημοφιλείς στα μέσα του 20ού αιώνα, γνωστά για την εικονογραφημένη βία και τους δυναμικούς διαλόγους.

    Ο Τζουλς Γουίνφιλντ και ο Βίνσεντ Βέγκα δουλεύουν σαν εκτελεστές για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας. Σε μια «δουλειά» σώζονται σαν από θαύμα και ο Τζουλς αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Γουάλας κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Μπουτς Κούλιτζ (Μπρους Γουίλις), να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και τον πληρώνει γι’ αυτό. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ σχεδιάζει να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει μαζί το ρολόι του πατέρα του γνωρίζοντας ότι πιθανώς θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Γουάλας.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τρίτη (16 Οκτωβρίου)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ΕΛΣ και το ΚΠΙΣΝ γιορτάζουν τα γενέθλια του Μάνου Χατζιδάκι με ένα σπουδαίο αφιέρωμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ιστορίες αυτοκινήτου»: Θεματική βραδιά στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Χρήστος Ταμπουρατζής στο ΚΠΙΣΝ: Groovy διάθεση, jazz ρυθμοί και παρουσίαση άλμπουμ



    ΣΧΟΛΙΑ