• City Stories

    Η πολιτιστική ατζέντα εκδηλώσεων της Τετάρτης

    • NewsRoom

    www.elculture.gr


    Μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου, η «Μανόν» του Ζιλ Μασνέ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού – Κλεάντε Ρούσο, σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και με διανομή διεθνούς επιπέδου, για οκτώ παραστάσεις. Η Πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. ΕΛΣ, ΚΠΙΣΝ, λεωφόρος Συγγρού 364.

    Θα έχετε ακόμη την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την έκθεση «Μεσαιωνικοί θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας», την οποία και διοργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Γενάρη στη Βασιλίσσης Σοφίας 22.

    Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Aπτερα – Ελεύθερνα – Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν» με περίπου 500 αρχαιότητες. Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και θα διαρκέσει έως και 30 Απρίλη. στη Νεοφύτου Δούκα 4.

    Επιπλέον, σήμερα παρουσιάζεται η Ημερίδα με θέμα «Προστασία του εθνικού πλούτου των γεφυρών», την οποία διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Ενωσης Γεφυροποιίας στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών στην Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου.

    Σημαντικά έργα ζωγραφικής και χαρακτικής από τη συλλογή έργων τέχνης της Alpha Bank περιλαμβάνει η έκθεση «Η συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1960 έως σήμερα», που διοργανώνουν η τράπεζα και το ΜΟΜus. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Φλεβάρη στην Αποθήκη Β1 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

    Τέλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου IANOS «Συναντήσεις με συγγραφείς», ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου. Στις 8.30 μ.μ., Σταδίου 24.

     



    ΣΧΟΛΙΑ