• City Stories

    Η νέα οικονομική τάση στην εσωτερική διακόσμηση (pics)

    • NewsRoom


    Αυτή η περίοδος, ίσως, είναι η ιδανικότερη να κάνετε αλλαγές στο σπίτι, προκείμενου να ανανεωθεί η διάθεσή σας μέσα σε αυτό μετά τις διακοπές.

    Ένα υλικό που δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά αλλά αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είναι το μάρμαρο και συγκεκριμένα το μάρμαρο Carrara, το οποίο προέρχεται από την Τοσκάνη. Η λευκή του απόχρωση με τα μπλε και γκρίζα νερά το κάνει ιδανικό για τη διακόσμηση ενός χώρου, ενώ είναι μια σχετικά οικονομική λύση σε σύγκριση με τον γρανίτη και τον χαλαζία.

    Η αριστοκρατική αλλά και κομψή του εμφάνιση συνδυάζεται με πολλά και διαφορετικά στιλ, χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του, αποτελώντας μια διαχρονική επιλογή. Ιδανικά ταιριάζει στην κουζίνα και στο μπάνιο. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πάγκο της κουζίνας ή στην καμπίνα του ντους και, γιατί όχι, να αποτελεί το υλικό της μπανιέρας.

    Ένα τέτοιο κομμάτι θα ήταν εξαιρετικό, επίσης, στη διακόσμηση της τραπεζαρίας ή του διαδρόμου, ως επιφάνεια τραπεζιού.

    Το μαρμάρινο δάπεδο θα μπορούσε να αποτελεί μια δροσερή λύση, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο, είναι κάτι που πολλοί δεν προτιμούν καθώς τον χειμώνα είναι «ψυχρό» και χαρακτηρίζεται από ολισθηρότητα. Φυσικά, χρειάζεται και κατάλληλη συντήρηση διότι παρουσιάζει ευαισθησία σε όξινα και καυστικά υγρά.

    Ορισμένοι διακοσμητές χρησιμοποιούν το μάρμαρο Carrara σε τοίχους θέλοντας να δώσουν έμφαση στον χώρο και να παίξουν με το φως. Θέλοντας, μάλιστα, να κάνουν μια πιο ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα συμπληρώνουν με ξύλινα στοιχεία.

    Πάντως, ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια μαρμάρου μέσα στον χώρο μπορεί να μεταμορφώσει την ατμόσφαιρά του. Αποτελεί ένα ευπροσάρμοστο και διαχρονικό υλικό, το οποίο χαρίζει πολυτέλεια χωρίς υπερβολές.

     

    Πηγή: OZON Magazine

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε το υπέροχο σπίτι του ράπερ Pharrell Williams στο Beverly Hills (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα πανέμορφο σπίτι από πέτρα και ξύλο, κρυμμένο στο ελατόδασος του Παρνασσού (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι με αρχοντιά και γαλλική φινέτσα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ