• City Stories

    Ανακαλύψτε deco tips εμπνευσμένα από τα instagram girls

    • NewsRoom


    Κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της, φροντίζει να μεταφέρει και στο σπίτι την αισθητική που αναδεικνύει ένα κομμάτι του εαυτού της και αντικατοπτρίζει το στιλ της. Οι περισσότερες από τις αγαπημένες σας influencers και instagram girls φροντίζουν να μοιράζονται με τους followers τους εικόνες από τον προσωπικό τους χώρο, οι οποίες, εκ πρώτης όψεως σίγουρα κλέβουν την καρδιά κάθε design lover που τις ακολουθεί.

    Ωστόσο, οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να γίνουν και αστείρευτη πηγή έμπνευσης, για να κάνετε το σπίτι σας πιο γλυκό και όμορφο, αλλά και φιλικό προς τους καλεσμένους σας. Let’s see!

    Δώστε ρετρό αέρα στο σπίτι με vintage αφίσες, βιβλία ή περιοδικά

    Στα ταξίδια σας αναζητήστε παλιές αφίσες ή πίνακες, που θα δώσουν vintage πινελιές στο σπίτι και θα αλλάξουν εντελώς το ύφος του χώρου σας. Σε μερικά χρόνια θα έχετε δημιουργήσει σίγουρα ένα άκρως προσωπικό στιλ που δε θα αντιγράφεται. Επίσης, κάθε φορά που βρίσκεστε σε κάποια ξένη χώρα, φροντίστε να αγοράζετε τουλάχιστον ένα τοπικό περιοδικό και να το χρησιμοποιείτε ως διακοσμητικά στοιχείο πάνω στα coffee tables. Επιπλέον, εάν μαζέψετε πολλά, σχηματίστε μία στοίβα σε μία γωνία του σπιτιού και τοποθετήστε πάνω της κάποιο μικρό βάζο ή άλλο διακοσμητικό αντικείμενο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παλιά βιβλία, που δε χωράνε στη βιβλιοθήκη σας.

    table.jpg

    Δημιουργήστε ένα ρομαντικό υπνοδωμάτιο

    Αναβαθμίστε το υπνοδωμάτιό σας μεταμορφώνοντάς το σε boudoir χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι, μεγάλα μαξιλάρια -πουπουλένια και μη- και φινετσάτα διακοσμητικά, σε τόνους που ταιριάζουν με τα υπόλοιπα χρώματα του δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο, ο προσωπικός σας χώρος θα αποκτήσει ρομαντικές νότες και θα θέλετε να περνάτε όλη τη μέρα σας εκεί. Επίσης, παίξτε περισσότερο με τους pastel και ice cream τόνους για ένα περισσότερο vintage ύφος, αλλά και για να είστε in-fashion, δεδομένου ότι αυτά τα χρώματα είναι φέτος τα απόλυτα must.

    Βάλτε τα λουλούδια παντού

    Σε πολλά Instagram accounts θα έχετε παρατηρήσει λουλούδια όλων των ειδών και των χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εκφράσετε τη θετική σας διάθεση και να δώσετε μια έξτρα δόση κομψότητας σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Εντάξτε στους χώρους του σπιτιού σας τα αγαπημένα σας άνθη, τα οποία θα σας φτιάξουν τη διάθεση στη στιγμή. Στολίστε το μπάνιο ή το υπνοδωμάτιό σας, για να μεταμορφώσετε με τον πιο απλό τρόπο ακόμα και το πιο αδιάφορο δωμάτιο. Για να μη χρειάζεται να τα αλλάζετε συχνά, αλλά και για μια πιο οικονομική λύση, ποντάρετε στα ψεύτικα φυτά. Ωστόσο να εμπιστεύεστε μόνο τα καλής ποιότητας, που μοιάζουν με αληθινά. Θα τα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα.

    bath-EYUbC.jpg

    Εφαρμόστε τη μέθοδο της ανοιχτής ντουλάπας

    Ένα δραστήριο Instagram girl θέλει να βλέπει όλα της τα ρούχα και να μπορεί να κάνει τους συνδυασμούς της ευκολότερα. Για να νιώθετε κι εσείς έτοιμη να πειραματιστείτε με τα outfits και το στιλ σας γενικότερα, πρέπει να σας εμπνέει και ο χώρος σας. Επομένως, θα χρειαστείτε μια ντουλάπα, όπου θα μπορείτε να βλέπετε τα πράγματά σας ανά πάσα στιγμή και να επιλέγετε αυτά που ταιριάζουν στο mood κάθε ημέρας. Ωστόσο, αν δεν έχετε τον χώρο για ένα μεγάλο έπιπλο στο υπνοδωμάτιό σας, μπορείτε να αποκτήσετε φορητά και κομψά stands, για να κρεμάτε εκεί τα ρούχα σας, όπως εκείνα που βλέπετε στα καταστήματα ρούχων. Είναι άκρως χρηστικά και πολύ ιδιαίτερα.

    wardrobe.jpg

    Πείτε «ναι» στα έντονα χρώματα

    Μη φοβάστε τις πιο ζωηρές αποχρώσεις. Προτιμήστε να βάψετε τον τοίχο ενός δωματίου σε ένα χρώμα που είναι φωτεινό, για να χαρίσει λάμψη στον χώρο, ενώ, για να ελαφρύνετε το αποτέλεσμα, διατηρήστε τους υπόλοιπους σε έναν πιο διακριτικό τόνο, για να μην επικρατεί πολλή «φασαρία». Για παράδειγμα, βάψτε έναν τοίχο της κουζίνας σε έντονο κίτρινο χρώμα, το οποίο σε αντίθεση με το λευκό των υπολοίπων, θα δίνει ένα πιο pop αποτέλεσμα. Ακόμη, επιλέξτε για έναν τοίχο του σαλονιού σας ένα φούξια χρώμα, που τραβάει τα βλέμματα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Plus, μπορείτε να ρίξτε μια ματιά και στις ταπετσαρίες σε έντονα patterns, για να δώσετε ένα 60’s look σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια παράξενη κατοικία με πολύ ιδιαίτερη δομή και αισθητική στο Χαλάνδρι (14 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να υιοθετήσετε τα χρώματα των παγωτών στη διακόσμηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διακόσμηση: Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι σας (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ