• City Stories

    6+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Το σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Από ταινίες που προβάλλονται στο πλαίσιο αφιερωμάτων στον ελληνικό αλλά και ρώσικο κινηματογράφο, μέχρι ταινίες που έκαναν αίσθηση και απέσπασαν βραβεία. Παρακάτω θα βρείτε επτά δωρεάν προβολές ταινιών, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

    1. “Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; 2” στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης

    Κωμωδία 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90’
    Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Μαρτέν Μπουρμπουλόν με τους: Λοράν Λαφίτ, Μαρίνα Φουά, Αλεξάντρ Ντερουσό.

    Οι Λερουά έχουν χωρίσει πλέον και συζούν με νέους συντρόφους. Τα παιδιά
    τους επιμένουν να τους τα ξαναφτιάξουν, εκείνοι σαμποτάρουν «διακριτικά» τις
    προσπάθειες, αποφασίζουν όμως να προσποιηθούν πως θα δώσουν ο ένας στον
    άλλον άλλη μία ευκαιρία.

    Πότε:
    Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018
    19:00 και 21:00

    Πού:
    Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
    Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Με τον μπαμπά ή τη μαμα

    2. Κορόνα ή γράμματα (Αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Καμίλο Λουσουριάγα – Μέρος 2ο) στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»

    2003|Διάρκεια 90’ (Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και το προξενείο του Ισημερινού) – Ταινία από το Εκουαδόρ σε σκηνοθεσία Καμίλο Λουσουριάγα

    Η πιο πρωτοποριακή ταινία του Λουσουριάγα. Η υπόθεση συντέθηκε μετά από πολλούς αυτοσχεδιασμούς που πρότειναν και έγραψαν τρεις σεναριογράφοι για να ξεδιπλωθούν από τρεις βασικούς ηθοποιούς, σε μια ταινία με βασικό στόχο να πετύχει έντονες, αληθοφανείς ερμηνείες, στο πλαίσιο μιας διάφανης σκηνοθεσίας, βασισμένης στη δουλειά του ηθοποιού, με ελάχιστα μέσα παραγωγής και ελάχιστο κινηματογραφικό εξοπλισμό. Η δυναμική των τριών ηθοποιών και των τριών σεναριογράφων μας αφορά όλους, με τον υγιή στόχο να δούμε τον εαυτό μας ως άτομα της μεσαίας τάξης σε χώρες του «τελευταίου» κόσμου, όπως είναι ο Ισημερινός, εξαθλιωμένες, γεμάτες δολοφόνους, κλέφτες και τυράννους. Η κορόνα και τα γράμματα, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως φαίνονται από τα μέσα, από την καθημερινότητα, από τις μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν τη ζωή μας.

    Πότε:
    Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
    Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Κορόνα ή γράμματα

    3. «Παιδί για όλες τις δουλείες» στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία «Παιδί για όλες τις δουλείες» (1960), προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος: Τζέρι Λιούις – Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ.

    Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Τζέρι Λούις με τους: Τζέρι Λούις, Αλεξ Τζέρι, Μίλτον Μπερλ

    Ο Τζέρι είναι το παιδί για όλες τις δουλειές σ’ ένα παραλιακό ξενοδοχείο στο Μαιάμι Μπιτς που μπλέκει σε διάφορα σπαρταριστά επεισόδια.

    Πότε:
    Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Παιδί για όλες τις δουλείες

    4. Προβολή της πρώτης μη εμπορικής ταινίας “Re-Action” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Η πρώτη Μη εμπορική ταινία Re-Action, θα προβληθεί στο θέατρο του ΙΜΚ στο πλαίσιο της Εκδήλωσης του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος για την παράδοση του 9ου Σκύλου Οδηγού του Κέντρου, της ΡΕΑ.

    Η ΡΕΑ, συμπρωταγωνίστρια της σκυλίτσας ROXY στην ταινία, έχοντας τελειώσει την εκπαίδευσή της στα χέρια της εκπαιδεύτριάς της, έφτασε η ώρα να παραδοθεί ως μία Σκύλος Οδηγός που θα προσφέρει τις γνώσεις της σε ένα άτομο με οπτική αναπηρία για μία καλύτερη καθημερινότητα, αυτόνομη και με ασφάλεια.

    Η ταινία:
    Το σενάριο της φιλοζωικής ΜΗ εμπορικής ταινίας Re-Action υπογράφεται από τους Αλέξανδρο Κατσάρη και Αρτέμη Σαμοθράκη. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Αρτέμης Σαμοθράκης.
    Η ταινία πραγματεύεται την επιρροή που έχουν τα σκυλιά στον άνθρωπο και τα συναισθήματα που προκαλούνται μέσα από την πολύτιμη σχέση που αναπτύσσεται.

    Συμμετέχουν: Τάνια Τρύπη, Ντίνος Καρύδης. Συμπρωταγωνιστούν: Γιάννα Ζιάννη Θοδωρής Ανθόπουλος, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Τζένη Καζάκου, Δημήτρης Παπαδάκης και σε ρόλο guest εμφανίζονται: Άννα Αδριανού, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή, Δημήτρης Μηλιόγλου, Γιώργος Μαυρίδης, και πολλοί άλλοι.

    Η ταινία τελεί υπό την Αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων, του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ΠΦΠΟ, & του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας “Χατζηπατέρειο”

    Περίληψη ταινίας:
    Η Έλενα Βρανά, διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πάτερα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι. Άραγε, η σκυλίτσα αυτή θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στη παρουσία του σκύλου; Πώς ένας σκύλος οδηγός θα αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης;

    Πότε:
    Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
    Προσέλευση 19:30 / Έναρξη 20:00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη 
    Οι κρατήσεις θέσεων θα γίνουν τηλεφωνικά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τηλ 210 3418579.

    προβολή ΙΜΚ

    5. “Η πόλη των παιδιών” στο Σινέ Σοφία

    Ένα τρίμηνο γεμάτο προβολές ελληνικών ταινιών με ελεύθερη είσοδο! Η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού – Αργυρούπολης ανακοινώνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου Ιανουάριος – Μάρτιος 2018 με το «3ο Αφιέρωμα στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο».

    Σπονδυλωτό Δράμα 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 96′. Eλληνική ταινία
    Σκηνοθεσία Γιώργος Γκικαπέππας
    Με τους: Κίκα Γεωργίου, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Γιώργο Ζιόβα, Μαρία Τσιμά, κ.α.

    Τέσσερις ερωτικές ιστορίες με φόντο μια εγκυμοσύνη εξελίσσονται και διασταυρώνονται δραματικά στη σημερινή Αθήνα.

    Πότε:
    Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018
    21:30

    Πού:
    Σινέ Σοφία
    Ευσταθιάδου 2, Πλ. Άγ.Τριάδος, Αργυρούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    Η πόλη των παιδιών

    6. “Αιχμάλωτοι στην ομίχλη / Polumgla” στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία “Αιχμάλωτοι στην ομίχλη / Polumgla” (2006), προβάλλεται στο πλαίσιο του «Αφιερώματος στον Ρώσικο Κινηματογράφο».

    Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια ομάδα Γερμανών αιχμαλώτων στέλνεται με την εποπτεία ενός Ρώσου αξιωματικού σε ένα χωριό της Σιβηρίας για να κατασκευάσει έναν πύργο επικοινωνιών. Μετά από μια επική πορεία στα χιόνια οι αιχμάλωτοι φτάνουν στον προορισμό τους και οι χωρικοί τους υποδέχονται εχθρικά. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν χάσει συγγενείς στον πόλεμο. Το μίσος όμως εναντίον των “ναζιστών” δεν θα κρατήσει για πολύ. Η αναγκαστική κοινή συμβίωση θα οδηγήσει στη δημιουργία σεξουαλικών δεσμών ανάμεσα στους αιχμαλώτους και τις μοναχικές και απελπισμένες γυναίκες του χωριού που έχασαν τους άντρες τους στον πόλεμο.

    Σε σκηνοθεσία Arthyom Antonov. Παίζουν: Yuri Tarasov, Sergey Gryaznov, Anastasiya Sheveleva

    Πότε:
    Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018
    20:30

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Πληροφορίες

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Κινηματοθέατρο Γαβράς

    7. “Μητέρα!” στο Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»

    Μυστηρίου|2017|Διάρκεια 120’ Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

    Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για μια ταινία που θα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Γιατί η μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει. Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ!Ο Ντάρεν Αρονοφσκι δηλώνει πως έγραψε την πρώτη εκδοχή του σεναρίου του «mother!» μέσα σε πέντε πυρετικές μέρες που πέρασε σκυμμένος μπροστά στο πληκτρολόγιό του, μόνος σε ένα άδειο σπίτι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έμπνευση για την ιστορία του ήρθε από την παράδοξη συνθήκη στην οποία ζει ο κόσμος μας, μια στιγμή στην οποία ακόμη κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, ίσως βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, το τέλος του είδους μας και του ίδιου μας του πλανήτη.

    Πότε:
    Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Πετρούπολις»
    Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    μητέρα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αφιέρωμα στον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο: Δωρεάν προβολές ταινιών για τρεις μήνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερα πρωτότυπα εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Πέντε διαλέξεις/συζητήσεις για να παρακολουθήσετε δωρεάν την ερχόμενη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ