• Business

    Περιμένουν τη Fed τα διεθνή χρηματιστήρια


    Μικρές είναι οι μεταβολές που καταγράφονται σήμερα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων από το 1,5% στο 1,75%.

    Αυτήν την ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1%, Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,44%, στις 7.030,37 μονάδες, ενώ οριακή πτώση 0,03% σημειώνει και ο CAC 40 στο Παρίσι, που διαμορφώνεται στις 5.250,73 μονάδες. Αντίθετα, ο DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει μικρά κέρδη 0,21% και διαμορφώνεται στις 12.333.03 μονάδες.

    Τα ασιατικά χρηματιστήρια

    Τις ανακοινώσεις της Fed περιμένουν ήδη από τη Δευτέρα οι διεθνείς αγορές, και για το λόγο αυτό οι επενδυτές κινήθηκαν επιφυλακτικά και σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, συνυπολογίζοντας πάντα και τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου εμπορικού πολέμου.

    Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,47%, στις 21.380 μονάδες, ενώ αντίθετα κέρδη 0,60% κατέγραψε ο Hang Seng, που διαμορφώθηκε στις 31.739 μονάδες. Κέρδη και για τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, κατά 0,4%, ενώ οριακά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες CSI, Shanghai Composite και ASX.

    stock

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ μετά τις νέες αντικειμενικές αξίες-Τα σενάρια του ΥΠΟΙΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την Goldmann Sachs στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι αλλάζει στην ασφάλιση αυτοκινήτων-Τι ισχύει για όσους αγοράζουν όχημα και ποια είναι τα πρόστιμα



    ΣΧΟΛΙΑ