• Business

    Το μυστικό ταξίδι για business του Εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα – Συνάντηση με στελέχη της ExxonMobil

    • NewsRoom
    Qatar

    O εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani


    Ένα ταξίδι ινκόγκνιτο φέρεται να πραγματοποίησε ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει ο «Ελεύθερος Τύπος» ο αλ Θάνι συναντήθηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας με στελέχη της ExxonMobil με τους οποίους συνομίλησε για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Τον Εμίρη συνόδευσαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή ειδικοί σε θέματα εξορύξεως και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ντόχα.

    Ο αλ Θάνι  και η ομάδα του συμμετείχαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε πολύωρα meeting με δύο Αμερικανούς που είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

    Ο εμίρης του Κατάρ φέρεται να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Εxxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10.

    Οι συζητήσεις έγιναν εν όψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕxxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

    Για τις συνομιλίες επελέγη η Αθήνα ως ουδέτερο διπλωματικό έδαφος λόγω του αποκλεισμού του Κατάρ από τους γείτονές του.

    Η πολυτελής διαμονή

    Ο αλ Θάνι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα διέμεινε στην πολυτελή βασιλική σουίτα του «Μεγάλη Βρετανία», με κόστος 12.000 ευρώ τη βραδιά.

    Η σουίτα 400 τ.μ. περιλαμβάνει μια σειρά ανέσεων και διαθέτει πανάκριβα έπιπλα και έργα τέχνης.  Οι υπόλοιπες σουίτες κλείστηκαν από τους Καταριανούς, όπως και μια ακόμα αίθουσα, που χρησιμοποιήθηκε ως meeting room.

    Στην αίθουσα σύσκεψης τοποθετήθηκε μάλιστα κι ένα ιατρικό μηχάνημα, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει ο Εμίρης αν χρειαστεί, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας καθώς έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού και επιπλέον ταλαιπωρείται από σάκχαρο.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, προς το τέλος της επίσκεψης όντως αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να κληθεί γιατρός από το εξωτερικό, γεγονός συνηθισμένο για τον Άραβα  ηγέτη που παρακολουθείται από κορυφαίους επιστήμονες και από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα στον κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα αγωγή Κάλαμου κατά Exin – Τι υποστηρίζει για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέφανος Μάνος: Νέα ανάρτηση στο FB. Τι λέει για Βαρουφάκη & Κοτζιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα μάχη με τους θεσμούς – Σφίγγει ο κλοιός για τα 88 προαπαιτούμενα



    ΣΧΟΛΙΑ