• Real Estate

    Επενδύσεις άνω των 20 εκατ. δρομολογεί η Trastor

    trastor


    Επιμένει σε αποδόσεις που κινούνται στην περιοχή του 8% η Trastor ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας), «θυσιάζοντας», προς το παρόν, μια γρήγορη ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της, προκειμένου να κτίσει μια πρώτη κρίσιμη μάζα με υψηλής απόδοσης assets.

    Όπως εκτιμούν τα στελέχη της, δεν υφίστανται ακόμα οι προϋποθέσεις για να μειώσει τις απαιτήσεις της όσον αφορά στην απόδοση (αξία ακινήτου / μίσθωμα) των ακινήτων που εξαγοράζει, καθώς παρά την όποια βελτίωση στο κλίμα, η κατάσταση στη χώρα δεν έχει πλήρως ομαλοποιηθεί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή του 8% κινείται η απόδοση του πρόσφατα αγορασθέντος ακινήτου από την Trastor στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου 49 & Γράμμου στο Μαρούσι Αττικής (Kronos Business Centre) έναντι τιμήματος 6,5 εκατ. ευρώ, το οποίο προηγουμένως άνηκε στην Lamda Development.

    Το 2017 έκλεισε για την Trastor με χαρτοφυλάκιο αξίας 79,4 εκατ. ευρώ έναντι 55,1 εκατ. το 2016. Η ΑΕΕΑΠ έχει χρησιμοποιήσει το σύνολο των κεφαλαίων της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου και εξετάζει τη δυνατότητα δανεισμού με δεδομένο ότι από το σύνολο του χαρτοφυλακίου οι υποθήκες είναι συνολικού ύψους 27,935 εκατ. ευρώ (υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς). Σε δεύτερο χρόνο, δεν αποκλείεται να πάει σε νέα αύξηση κεφαλαίου ενώ έχει εξεταστεί και η περίπτωση του εταιρικού ομολόγου.

    Ο στόχος για φέτος είναι να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις από ό,τι το 2017, δηλαδή σε εξαγορές που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ.

    trastor

    Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Trastor, δόθηκε η αναγκαία άδεια για την εξαγορά ακινήτου στα Χανιά της Κρήτης (κατάστημα με υπόγειο) επί της συμβολής των οδών Σκαλίδη και Μανουσογιαννάκηδων, έναντι συνολικού τιμήματος 1,3 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο αυτό άνηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, μέτοχο της ΑΕΕΑΠ με ποσοστό 39,4% (γι’ αυτό και χρειάστηκε γενική συνέλευση). Υπενθυμίζεται ότι ποσοστό 56% της Trastor έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Varde, αμερικάνικη εταιρεία επενδύσεων με έδρα τις ΗΠΑ.

    Σχετικά με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό της, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στη μίσθωση του πολυκαταστήματος (πρώην ιδιοκτησία οικογένειας Φωκά) επί της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη το οποίο απέκτησε πρόσφατα, έναντι τιμήματος 8,450 εκατ. ευρώ, έχοντας υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με μεγάλη αλυσίδα λιανικής.

    Ακόμη, συμμετέχει μαζί με τους υπολοίπους ιδιοκτήτες στην ανακαίνιση της πρόσοψης του κτηρίου επί των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων στο Σύνταγμα, όπου έχει εξαγοράσει τους δύο ορόφους, αναζητώντας παράλληλα τον κατάλληλο μισθωτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Χρυσικός: Τι βλέπει για την αγορά ακινήτων ο CEO της Grivalia

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Γουάτσα επιλέγει την… Κύπρο για να «φυλάξει» τα μετρητά της Grivalia

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης και Παύλος Ευμορφίδης: Η Coco-Mat, τα ξενοδοχεία και τα σχέδια για το Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ