• Business

    Ε. Πιστιόλης: Σημαντική συμφωνία της Top Ships με την Cargill

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Σε συμφωνία sale and leaseback και πενταετές συμβόλαιο ναύλωσης με την Cargill International SA για το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο της που βρίσκεται υπό κατασκευή στη Νότιο Κορέα, προχώρησε η ναυτιλιακή Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη.

    Πρόκειται για το πλοίο Hull No 8242 που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Ηyundai Mipo Dockyard Co. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά την ημερομηνία παράδοσης του πλοίου, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2019.

    Τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση θα ανέλθουν στα 32,4 εκατ. δολ., δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει για την αποπληρωμή του συγκεκριμένου πλοίου.

    Παράλληλα, τα έσοδα που αναμένεται να προκύψουν από την ναύλωση υπολογίζονται στα 27,6 εκατ. δολ.

    Ο Ευάγγελος Πιστιόλης, Πρόεδρος και CΕΟ της εταιρίας επισήμανε: “Η στρατηγική που ακολουθούμε για απόκτηση πλοίων πολύ υψηλής ποιότητας αναγνωρίστηκε για μία ακόμη φορά από έναν κορυφαίο ναυλωτή. Η χρηματοδότηση αυτή καλύπτει περίπου το 1/5 των κεφαλαίων που απαιτούνται για την παράδοση των τριών πλοίων που αποκτήσαμε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018,  τα οποία θα παραδοθούν εντός των πρώτων 2 τριμήνων του 2019. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση και των υπολοίπων κεφαλαιακών απαιτήσεων των συγκεκριμένων πλοίων, στο εγγύς μέλλον. Ως αποτέλεσμα της νέα χρονοναύλωσης, το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων για την περίοδο σταθερής ναύλωσης του στόλου μας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, στα 211 εκατ. δολ.” 

    Η νέα συμφωνία ανακοινώθηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την υπογραφή του συμβολαίου για τη ναύλωση δύο νεότευκτων suezmax της εταιρίας, ύψους 96 εκατ. δολ.

    Πιστιόλης Top Ships
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και χημικών προϊόντων “Nord Valiant” της Top Ships είναι χωρητικότητας 49.737-dwt και κατασκευής του έτους 2016

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί τον Ιούλιο για χρέη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νορβηγία: Καινοτομεί και δοκιμάζει το πρώτο αυτόνομο «φέρι» στον κόσμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Το… οικογενειακό deal που ετοιμάζει η Navios Acquisition



    ΣΧΟΛΙΑ