• Ναυτιλία

    Δ. Διαμαντίδης: Και η Delta Tankers στον “χορό” των διαλύσεων πλοίων

    Διαμαντής Διαμαντίδης

    Διαμαντής Διαμαντίδης, εφοπλιστής Delta Tankers Ltd. και Marmaras Navigation


    Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής προστέθηκε στη λίστα με τους πλοιοκτήτες που σπεύδουν να πουλήσουν τα παλαιά τους πλοία για διάλυση, εκμεταλλευόμενοι τις συμφέρουσες τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά. Ο λόγος για το Διαμαντή Διαμαντίδη, ο οποίος προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πώληση για scrap του τελευταίου VLCC της εταιρίας του, Delta Tankers.

    Πρόκειται για το πλοίο Delta Millennium, κατασκευής 2000 και χωρητικότητας 301,443 dwt, ο προορισμός του οποίου θα είναι πιθανόν το Μπαγκλαντές, εκτός αν ανοίξει και πάλι η αγορά του Πακιστάν.

    Πληροφορίες του tradewinds, αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε στα 17,7 εκατ. δολ. Η ναυτιλιακή είχε αγοράσει το πλοίο το 2008, στην τιμή των 127 εκατ. δολ.

    Η συγκεκριμένη πώληση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία η έντονη δραστηριότητα που σημειώθηκε από τις αρχές του 2018 στις διαλύσεις πλοίων, δείχνει σημάδια ανάσχεσης.

    Η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και ο περιορισμένος πλέον αριθμός των αγοραστών μετά από τουλάχιστον 17 πλοία που οδηγήθηκαν στα διαλυτήρια, έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της συγκεκριμένης τάσης, αναφέρουν πηγές.

    Η Delta Tankers διαθέτει στόλο με 25 πλοία, κυρίως κατηγορίας suezmax και aframax.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αλ. Τσάκος: Πούλησε πλοίο σε τιμή υπερδιπλάσια από την τιμή αγοράς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Πέθανε ο θρυλικός εφοπλιστής των άγονων γραμμών, Γεράσιμος Αγούδημος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στα χέρια κινεζικής εταιρείας ένα ακόμα ελληνικό πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ