• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H&M: Ποιο κορυφαίο fund επενδύει στον όμιλο και γιατί

    • Bloomberg

    H&M


    Το 2017 δεν είχε αίσιο τέλος για την γνωστή αλυσίδα ενδυμάτων H&M, ωστόσο το νέο έτος δείχνει να ξεκινά με καλές προοπτικές. Ένα από τα κορυφαία funds της Σουηδίας ετοιμάζεται να επενδύσει στην εταιρία, “στοιχηματίζοντας” στην ανάκαμψη της.

    Όπως επισημαίνει ο John Hernander, επικεφαλής επενδύσεων της Νordea Asset Management, “η διοίκηση της εταιρίας έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης της και θα λάβει μέτρα”. “Αρκετές από τις πρωτοβουλίες της θα έχουν θετική επίδραση την καινούργια χρονιά.”

    Η H&M υποχώρησε το 2017 μετά την αποδυνάμωση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων της, κυρίως κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Περίπου το 51% των αναλυτών συμβουλεύει τους πελάτες του να πουλήσουν τις μετοχές του ομίλου, καθώς συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικών αξιολογήσεων από τις αρχές του 2003, σύμφωνα με στοιχεία που επιμελήθηκε το Bloomberg. Η μετοχή της κατέγραψε απώλειες άνω του 55% από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε το Μάρτιο του 2015.

    Η αγορά αποτίμησε την “εξαιρετικά χαμηλή” ανάπτυξη και την επιπλέον πίεση των περιθωρίων κέρδους, σύμφωνα με τον Hernander, ο οποίος επιβλέπει κεφάλαια ύψους 100 δισ. κορώνων (12 δισ. δολ.) από τη Στοκχόλμη, ως επικεφαλής των μετοχών της Σκανδιναβίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

    “Η μετοχή της H&M έχει υποχωρήσει τόσο χαμηλά ώστε να προεξοφλεί το πιο αρνητικό σενάριο” επισήμανε ο διαχειριστής. “Μία τοποθέτηση στην εταιρία στην παρούσα φάση θα αποτελέσει μία καλή μακροπρόθεσμη επένδυση. Ωστόσο, δεν ξέρετε πότε ακριβώς θα πάρετε τα κέρδη σας.”

    Ο Hernander διαχειρίζεται το Nordea Swedish Stars με συνεργάτη τον Filippa Gerstadt. Επενδύουν με ορίζοντα 3 έως 5 ετών και εστιάζουν στις επιχειρήσεις. Το fund πέτυχε απόδοση 18% το 2017, την καλύτερη απόδοση μεταξύ των σουηδικών funds υψηλής κεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με το Morningstar. Η H&M είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τοποθέτηση του, μετά από τις μετοχές που αγόρασε το 2017.

    Η πρώτη είναι η Volvo AB, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην απόδοση που εμφάνισε το fund πέρυσι. Ο Hernander δήλωσε ότι ο φόβος πως “κάτι κακό” θα συμβεί επειδή η Zhejiang Geely Holding Group Co. έγινε βασικός μέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας, κρίνεται υπερβολικός. Αντίθετα, η Geely θα μπορούσε να της ανοίξει πόρτες στην Κίνα”, είπε.

    “Θα υπάρξει πολύ καλή ταμειακή ροή το 2018”, υποστήριξε. “Είναι εύκολο να δείτε τη Volvo να παρουσιάζει άνοδο 30% με 35% από τώρα και έπειτα. Υπάρχουν λίγες ακόμη βιομηχανίες που έχουν την ίδια δυναμική.”

     



    ΣΧΟΛΙΑ