ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στο Πισοδέρι Φλώρινας, όπου από τις 11 το πρωί είναι σε εξέλιξη συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Οι εντάσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία δεν άργησαν να σημειωθούν. Αρχικά, μια ομάδα πολιτών, ανάμεσά τους και ακροδεξιοί, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας χρήση χημικών.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ τραυματίες, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έχουν κάνει χρήση χημικών σε γυναίκες και παιδιά.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν περίπου 10.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπογράφηκε η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ για το ονοματολογικό – «Μακεδόνες» αποκάλεσε τον λαό του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Die Zeit: Μόνο η Ελλάδα διατηρεί σκέτο το όνομα Μακεδονία
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεσπά η Κορακάκη για τη συμφωνία: Τελικά πωλούνται καθόλου δημοκρατικά, χωρίς λαϊκή εντολή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι θα δανειστεί $569 δισ. το δ’ τρίμηνο
- Πετρέλαιο: Άνοδος με φόντο τα σχέδια του ΟΠΕΚ+ να αναστείλει την αύξηση της παραγωγής
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Επειγόντως μέτρα για τη χρηματοδότηση της παγκόσμιας υγείας
- Τα επενδυτικά κεφάλαια Apollo συμφώνησαν να επενδύσουν 6,5 δισ. δολάρια στο αιολικό πάρκο της Ørsted