• Big Story

    Πολιτικοί, αθλητές και φίλαθλοι αποχαιρετούν τον Παύλο Γιαννακόπουλο – Τίμησαν τη μνήμη του στο ΟΑΚΑ (pics)


    Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός, αθλητικός και επιχειρηματικός κόσμος με την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατό του εξέφρασαν εκπρόσωποι το πολιτικού και αθλητικού κόσμου, τονίζοντας πως επρόκειτο για έναν αξιοσέβαστο επιχειρηματία, που έθετε υψηλούς στόχους.

    Αλέξης Τσίπρας: Aντίο στον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού

    Mέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά τον «θεμελιωτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού» Παύλο Γιαννακόπουλο.

    Γνωστός για την υποστήριξή του στον Παναθηναϊκό, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter:

    «Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού. Αφήνει ένα τεράστιο κενό στον ελληνικό αθλητισμό και στις καρδιές όσων ξέρουν να εκτιμούν τη σεμνότητα & την ανιδιοτελή προσφορά».

    Συλλυπητήρια από τη ΝΔ

    Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Νέα Δημοκρατία στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ο οποίος έφυγε σήμερα Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών.

    Για την απώλεια του Π. Γιαννακόπουλου, το κόμμα εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση:

    «Η Νέα Δημοκρατία αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο με θλίψη, αλλά και σεβασμό. Έναν σημαντικό επιχειρηματία της φαρμακοβιομηχανίας και έναν σπουδαίο παράγοντα του αθλητισμού που όχι μόνον έθετε πάντα μεγάλους στόχους, αλλά ήξερε και να τους πετυχαίνει. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό επανειλημμένα στην κορυφή της Ευρώπης κερδίζοντας την εκτίμηση ακόμη και των αντιπάλων του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια». Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της παράταξης για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

    Δήλωση Βούτση για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

    Ο κ. Βούτσης δήλωσε εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Π. Γιαννακόπουλου: «Με λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, λίγο μετά τον χαμό του αδελφού του Κώστα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας επιτυχημένος Έλληνας φαρμακοβιομήχανος, ο οποίος προσέφερε στην Ελλάδα επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας κι άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα και την ανάπτυξη. Επίσης, ως Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έφερε στην Ελλάδα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης στο μπάσκετ.

    Στους οικείους του, στην οικογένεια των εργαζομένων της ΒΙΑΝΕΞ και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

    Το «αντίο» του Σταύρου Θεοδωράκη

    Με ανάρτηση του στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

    «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος εκπροσωπούσε μια γενιά επιχειρηματιών που σιγά- σιγά χάνεται από τη χώρα. Δουλευταράς, εφευρετικός, πεισματάρης, με πίστη στους Έλληνες – στα μυαλά τους και στα χέρια τους. Τα συλλυπητήρια μου στη μεγάλη οικογένειά του – προσωπική, επιχειρηματική, αθλητική».

    Το «αντίο» του Νίκου Γκάλη

    Τον Παύλο Γιαννακόπουλο «αποχαιρέτισε» ο Νίκος Γκάλης που έγραψε χαρακτηριστικά:

    έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη τον Παύλο που γνώρισα πρόεδρο, τον έκανα φίλο και τον ένιωθα πατέρα. Αγαπούσε την ομάδα του όσο κανείς και κρατούσε τον λόγο του όσο λίγοι. Θα λείψει σ’ εμένα, όπως και σε ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού, αλλά δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

    Ολυμπιακός: «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

    «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

    «Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», συμπληρώνει.

    ΑΕΚ: Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος

    Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΕΚ που επισημαίνει: «H AEK Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος συμμετέχουν στο βαρύ πένθος του Παναθηναϊκού για το χαμό του Παύλου Γιαννακόπουλου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τα λοιπά μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος».

    Άρης: Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί

    Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Άρης που επισημαίνει ότι «το ελληνικό μπάσκετ πενθεί και η Ελλάδα όλη πενθεί. Η μπασκετική οικογένεια που έχει προσφέρει στην καλαθοσφαίριση ίσως όσο καμία άλλη, έχασε ένα από τα πιο σημαντικά μέλη της. Ολόκληρη η οικογένεια του ΑΡΗ στο πλευρό της ελληνικής και παγκόσμιας μπασκετικής οικογένειας, στέλνει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.

    Ένας άνθρωπος, το έργο του οποίου θα το καταλάβουμε στις επόμενες γενιές, “έφυγε” από κοντά μας.

    Η λέξη συλλυπητήρια δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα μας. Ξέρουμε ότι το πνεύμα του θα είναι πάντοτε κοντά μας».

    Προμηθέας Πατρών: Δυσαναπλήρωτο το κενό

    Με τη σειρά της, η ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην Προέδρου και Ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Το κενό που αφήνει ο σπουδαίος αυτός παράγοντας είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά οι ιδέες του, το πάθος και η αγάπη του για τον Σύλλογό που υπηρέτησε και αγαπούσε, αλλά και το μπάσκετ, γενικότερα, είναι μια σπουδαία παρακαταθήκη για τον Παναθηναϊκό, αλλά και συνολικά, για τον ελληνικό αθλητισμό.

    Ιδιαίτερα, εκφράζουμε, τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του εκλιπόντος, τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού για την βαριά απώλειά τους.

    Ας είναι ελαφρύ το χώμα, που θα τον σκεπάσει».

    Μπαρτσελόνα:  Δυνατή αγκαλιά σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού

    «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και στέλνουμε μία πολύ δυνατή αγκαλιά σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού», έγραψε η Μπαρτσελόνα στο twitter.

    Τίμησαν τον Π. Γιαννακόπουλο στο ΟΑΚΑ

    Την ημέρα που ο Παύλος Γιαννακόπουλος έφυγε από την ζωή, ο αγαπημένος του Παναθηναϊκός έχει τον μεγάλο 3ο τελικό με τον Ολυμπιακό.

    Ετσι, λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ του τρίτου τελικού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου αφήνοντας από ένα λευκό τριαντάφυλλο στη θέση που καθόταν.

    Πριν από το τζάμπολ του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρυλικού «πράσινου» παράγοντα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μήνυμα του Γιώργου Σαββίδη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: KAE Παναθηναϊκός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: «Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας»



    ΣΧΟΛΙΑ