• Τράπεζες

    Εθελούσια Τράπεζας Πειραιώς: Μόνο από ένα κατάστημα έφυγαν οι 9 στους 10 

    Τράπεζα Πειραιώς

    Τράπεζα Πειραιώς


    Η διοίκηση της Πειραιώς αιφνιδιάστηκε από ένα γεγονός. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της εθελούσιας εξόδου μόνο από ένα κατάστημα στην Αττική την αποδέχτηκαν οι 9 από τους 10 υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό.  Το πρόγραμμα εθελούσιας της Πειραιώς ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου και είχε μεγάλη ανταπόκριση. Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι αποδέχθηκαν τις επιλογές που πρόσφερε η Τράπεζα για οικειοθελή αποχώρηση, καθώς οι όροι ήταν ιδιαίτερα ελκυστικοί.  Το πρόγραμμα πρόσφερε αποζημίωση έως 61 μισθούς για τους εργαζόμενους άνω των 57 ετών, με πλαφόν αποζημίωσης τις 180.000 ευρώ, αλλά και μπόνους αποχώρησης για τους υπαλλήλους της περιφέρειας (εκτός Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης).

    Bonus 5%

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε επιπλέον κίνητρα αποχώρησης, ειδικά σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση την πρώτη εβδομάδα που “έτρεχε” το πρόγραμμα.

    Έτσι, όσοι δήλωσαν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, είχαν bonus 5% αύξηση στο ποσό της αποζημίωσής τους, ενώ η Τράπεζα τους πλήρωσε μέρος του φόρου επί της αποζημίωσης.

    Οι όροι ήταν τόσο ελκυστικοί της συγκεκριμένης εθελούσιας εξόδου που ειδικά στην επαρχία, όπου η Τράπεζα Πειραιώς πρόκειται να κλείσει καταστήματα, η αποδοχή είναι συντριπτική (δεδομένου και του επιπλέον μπόνους αποχώρησης για τους υπαλλήλους της περιφέρειας).

    Να σημειωθεί ότι ανάλογα προγράμματα αναμένεται να ακολουθήσουν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank. Η Εθνική έχει υποβάλει στο ΤΧΣ πρόγραμμα προς έγκριση, το οποίο μόλις λάβει το “πράσινο” φως θα ενεργοποιηθεί με στόχο την οικειοθελή αποχώρηση 400 υπαλλήλων.

    Τράπεζα Πειραιώς
    Τράπεζα Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ