Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Φορτηγό πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής απέκτησε η νορβηγική Grieg Star

Στην αγορά φορτηγού πλοίου τύπου handymax από τη ναυτιλιακή Samos Steamship,  συμφερόντων της οικογένειας Ιγγλέση, προχώρησε η νορβηγική εταιρεία Grieg Star.

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες κινήσεις της Grieg Star στην αγορά μεταχειρισμένων bulker. Το πλοίο που πουλήθηκε είναι το Samos Majesty, χωρητικότητας 50,790-dwt και κατασκευής 2009, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της συναλλαγής.

Το bulker μετονομάστηκε σε Star Majesty και είναι αδελφό πλοίο με το Star Minerva. Ο νέος ιδιοκτήτης επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν τύπο πλοίου που γνωρίζει καλά και είναι αξιόπιστο.

“Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία. Η Grieg Star στηρίζει αυτή την επιχείρηση και η διασφάλιση της ποιοτικής χωρητικότητας για το μέλλον είναι σημαντική για εμάς, λέει η CEO της εταιρείας Camilla Grieg.

Το Star Majesty από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 περιλαμβάνεται στην G2 Ocean pool, την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει η Grieg με τη Gearbulk. 

Σημειώνεται ότι ο στόλος της ιστορικής ελληνικής ναυτιλιακής, η οποία χρονολογείται από το 1857, αποτελείται από συνολικά 25 πλοία, 16 τάνκερ και 9 ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων dwt, μέσης ηλικίας 7 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρώτοι με διαφορά οι Έλληνες εφοπλιστές στην αγορά των μεταχειρισμένων: Οι τελευταίες κινήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: A. Φράγκου: Στην τελική ευθεία η συγχώνευση των Navios Acquisition και Navios Midstream

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική ναυτιλιακή εισέρχεται στην αγορά tanker suezmax. Η συμφωνία με την Teekay