Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank για ΕΤΕ: «Λαμπρές» προοπτικές και αξιόπιστοι στόχοι για το 2024-2026 – 8,30 ευρώ η τιμή στόχος

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας - Alfredo Alonso, Αναλυτής Deutsche Bank

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας - Alfredo Alonso, Αναλυτής Deutsche Bank

Η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και ο Alfredo Alonso επισημαίνουν ότι η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) παρείχε νέους στόχους για το 2024-2026, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό συνεπάγονται αισιοδοξία για τα έσοδα, ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων και ιδιαίτερα υψηλή μονοψήφια αύξηση των προμηθειών.

«Παραμένουμε αγοραστές με τιμή στόχο τα 8,30 ευρώ. Συνολικά, η ΕΤΕ ΕΤΕ -0,74% 8,08 συνεχίζει να παρέχει καλά νέα και λαμπρές προοπτικές για το μέλλον, οι οποίες θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες από τις αγορές, δεδομένου ότι η εκκρεμής τοποθέτηση φαίνεται να μην αποτελεί θέμα.

Τα σταθερά κέρδη επιβεβαιώνουν τις καλές τάσεις και οι προοπτικές παραμένουν λαμπρές, με τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου να σημειώνουν επίδοση υψηλότερη κατά 15% στα καθαρά κέρδη από το consensus, λόγω των βασικών εσόδων και των υψηλότερων από τα αναμενόμενα λοιπά έσοδα, αν και αντισταθμίστηκαν εν μέρει από ελαφρώς υψηλότερα κόστη», εξηγεί ο Alonso.

«Όλα οδηγούν σε πολύ ισχυρές επιδόσεις (άνω του 18% σε δείκτη core RoTE έως το 2026 με κανονικοποιημένο δείκτη εποπτικών κεφαλαίων CET1, σύμφωνα με την καθοδήγηση) και μεγάλη συσσώρευση κεφαλαίου που πιθανώς προετοιμάζει το δρόμο για πολύ ισχυρότερη (αν και δεν είναι ακόμη σαφές) διανομή στους μετόχους.

Οι κύριοι στόχοι είναι οι εξής:

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Βγάζουν αντίδραση CCHB, MOH, TENEΡΓ, γυρίζει η ΕΤΕ, επέστρεψε από τα 3,85 ευρώ η ΠΕΙΡ

J.P. Morgan για Εθνική Τράπεζα: Το guidance ανοίγει τον δρόμο για γενναίες πληρωμές στους μετόχους 

Eurobank Equities για Coca-Cola HBC: Αγοράστε τη μετοχή – Αύξηση της τιμής στόχου στα 33,5 ευρώ