Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Το 42% θέλει πρόωρες εκλογές

δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, κατά 11,7% μονάδες, δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Το Ποτάμι με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με το ερώτημα αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 42% συμφωνεί, ενώ το 33% είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση και το 19% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή πρωθυπουργού.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, το 71% δηλώνει ότι διαφωνεί με αυτή με μόνο το 21% να απαντά ότι συμφωνεί. Παράλληλα το 64% ζητά να απορριφθεί η συμφωνία ακόμα και αν αυτή εγκριθεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Moody’s: Ανέβαλε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΑΠΕ διαφημίζει τον έμπορο όπλων και φίλο πολλών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ υπουργών, Ντένη Πλέσσα (Video)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας-Καμμένος συμφώνησαν για ενότητα… μέχρι τον Μάρτιο που θα ξανασυζητήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών