• Πολιτική

    Τσίπρας-Καμμένος συμφώνησαν για ενότητα… μέχρι τον Μάρτιο που θα ξανασυζητήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος


    Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι δύο τους συμφώνησαν σε ενότητα για την παρούσα φάση.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

    Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κλείδωσε» το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιστεύετε ότι ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Καμμένος: Να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Ο Ζάεφ την παραβιάζει



    ΣΧΟΛΙΑ