Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Big Story

Στην Grivalia ολόκληρη η ανάπτυξη στο πρώην ακίνητο της Παπαστράτος στον Πειραιά

Grivalia Χρυσικός

Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia

Στην Grivalia ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) θα περάσει το σύνολο της ανάπτυξης στο ακίνητο το οποίο στέγαζε το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά (περιοχή Αγίου Διονυσίου), έπειτα από την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του από την Dimand. Μέχρι στιγμής η ΑΕΕΑΠ έχει διαθέσει για την μερική εξαγορά του συνολικά περίπου 14 εκατ. ευρώ. 

Η Grivalia ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα την απόκτηση του 49% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Piraeus Port Plaza 3 (PPP3) η οποία έχει στην κατοχή της το τρίτο τμήμα του προαναφερόμενου ακινήτου, καθώς την ύπαρξη προσυμφώνου για την εξαγορά του υπολοίπου 51% μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου. Το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 5,038 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο της PPP3 θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και θέσεων στάθμευσης σύγχρονων προδιαγραφών   συνολικής επιφάνειας 43.992 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων).

Προηγήθηκε η εξαγορά του πρώτου και δεύτερου τμήματος του εν λόγω ακινήτου μέσω της απόκτησης των εταιρειών που ανήκουν και ειδικότερα:

Η αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου στον Πειραιά, μια από τις ελάχιστες μεγάλης κλίμακας αναπτύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκίνησε με την εξαγορά του το 2016 από την Dimand.

Το πρώην εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Πειραιά

Το ύψος συνολικά της επένδυσης που θα γίνει για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και στα τρία τμήματα του ακινήτου έχει προσδιοριστεί σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση του έργου η Dimand συνεργάζεται με την  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) με την οποία έχει δημιουργήσει κοινοπραξία (35% EBRD και 65% Dimand).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Χρυσικός: Γιατί ωφελούνται οι μέτοχοι της Grivalia από τη συγχώνευση με Eurobank

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διπλή κίνηση για την Dimand στην εξαγορά του κτηρίου της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος («Ελευθεροτυπία»)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται ο εξωδικαστικός για τους ιδιώτες το 2019