Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Στουρνάρας: Νόμιζα πως αστειευόταν ο Πολάκης – Ενήμερος ο Φλαμπουράρης

Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής TτΕ

Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής TτΕ

Για την ηχογράφηση πήρε θέση ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανέφερε ότι θεώρησε πως ο συνομιλητής του αστειεύεται όταν του είπε ότι τον καταγράφει.

Ανέφερε, επίσης, πως είπε στον κ. Πολάκη πως «εγώ κύριε δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα αποσπάσματα της συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως δεν περιλαμβάνονται ούτε τα μισά απ’ όσα διημείφθησαν, υπονοώντας ότι ο κ. Πολάκης «προσάρμοσε» κατά το δοκούν τη συνομιλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνομιλία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Σύμφωνα με τον διάλογο που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Πολάκης, μεταξύ των δύο ανδρών ειπώθηκαν τα εξής:

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,

2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,

3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,

4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα. Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαφιόζικη προειδοποίηση Πολάκη σε Στουρνάρα: «Θα περιμένω τρεις μέρες… κι αν δεν… θα… ‘ρθω από κει»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Πολάκη σε Στουρνάρα: «Καλώς τον αρχιτραπεζίτη, έχεις άγχος, είναι ολοφάνερο»