Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα – Στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα

Στη σκιά των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για την πανδημία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 13.30 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Στην σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Σε επόμενη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Προαναγγελία από Κικίλια

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6 Φεβρουαρίου είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7 Φεβρουαρίου 245, στις 8 Φεβρουαρίου 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» δήλωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Ερωτηθείς αν το ενδεχομένως επικείμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

Διαβάστε ακόμη:

«Βόμβα» Κικίλια: Θα εισηγηθώ αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική – Αλματώδης αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα