Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Ναι» στον γάμο ομοφύλων λέει το 62%, στο 69% το «όχι» στη τεκνοθεσία

Δημοσκόπηση

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν την πολιτική τους κυριαρχία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Η ακρίβεια καταγράφεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, με επτά στους δέκα να δίνουν χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται στο 35,2%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στο 14,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,1% και το ΚΚΕ στο 10,3%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση στο 8,2% στην εκτίμηση ψήφου. Η Νίκη καταγράφει απώλειες σχεδόν μίας μονάδας ενώ οριακά κέρδη εμφανίζουν οι Σπαρτιάτες, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜεΡΑ25. Κέρδη εμφανίζει και η Νέα Αριστερά που λαμβάνει 3% στην εκτίμηση ψήφου.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 40%, ενώ ακολουθεί ο «κανένας» με 32%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με το απογοητευτικό  6%.

Αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι, πέρα από το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, και ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της Υγείας. Αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό στην προσέλκυση τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην εξωτερική πολιτική.

Το 62% των ψηφοφόρων συμφωνούν με τη θεσμοθέτηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το 69% διαφωνεί με την τεκνοθεσία για μία οικογένεια ομοφύλων.

Μόνον σε όσους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί» είναι πλειοψηφικό το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με αυτή την προοπτική, η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο που μπήκε στη διαβούλευση. Αντίθετα, μόνον σε όσους αυτοχαρακτηρίζονται «δεξιοί» υπάρχει πλειοψηφία κατά της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων.

Το 52% λέει «ναι» στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, ενώ διαφωνεί το 45%.  Στις νεότερες γενιές είναι πλειοψηφικό το «όχι», ενώ στις μεγαλύτερες κυριαρχεί το «ναι».

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Δημοσκόπηση MRB: Ίδια ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές – Διχασμός για τον γάμο ομοφύλων

Βαρβιτσιώτης: Δεν παραιτήθηκα για το γάμο των ομοφύλων, θέλω να γυρίσω στον ιδιωτικό τομέα