Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Το χαράτσι του Κτηματολογίου: Τι πληρώνουν οι ιδιοκτήτες – Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

κτηματολογιο

«Δήλωσέ το για να το σώσεις, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να το χάσεις». Το μότο αυτό του Κτηματολογίου πρέπει να το λάβουν υπόψη σοβαρά οι ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί αν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να μην κατοχυρώσουν την περιουσία τους και να τη χάσουν.

Το ελάχιστο κόστος που πρέπει να πληρώσει ένας ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο στην περίπτωση που έχει χάσει (ή δεν έχει) τα απαραίτητα έγγραφα είναι γύρω στα 360 ευρώ αν χρειαστεί τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό.

Τι πληρώνουμε στο Κτηματολόγιο

Πάγιο Τέλος Κτηματογράφησης

Προκύπτει, σύμφωνα με τα Νέα, πως ένας ιδιοκτήτης που δεν έχει κανένα έγγραφο θα πρέπει να πληρώσει το ελάχιστο 360 ευρώ με τοπογραφικό και 160 ευρώ χωρίς τοπογραφικό

Καταβολή προστίμων σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης

Σε αστική περιοχή

Σε αγροτική περιοχή

Στις αγροτικές περιοχές τα φυσικά πρόσωπα μόνο όταν δηλώνουν περισσότερα από δύο δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας στον ίδιο προκαποδιστριακό ΟΤΑ καταβάλλουν πάγιο τέλος για δύο μόνο δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκινά η διαδικασία της προανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κτηματολόγιο: Σε έλεγχο δηλώσεων καλούνται από Μεγάλη Δευτέρα 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στο δήμο Αθήνας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κτηματολόγιο: Παράταση-ανάσα για ιδιοκτήτες σε οκτώ περιοχές