Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Στο 3,90% «κλείδωσε» το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο

Στο 3,90% «κλειδώνει» το ετήσιο κόστος του ελληνικού Δημοσίου για το νέο 10ετές ομόλογο. Μέχρι πριν από λίγο, το ύψος της συνολικής ζήτησης είχε φτάσει στα 11,3 δισ. ευρώ και πλέον ο λόγος είναι στους τελικούς επενδυτές, οι οποίοι και θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα σε ό,τι αφορά το συνολικό ποσό που θα αντληθεί. Αν θα είναι δηλαδή στα 2 δισ. ευρώ ή αν θα κινηθεί προς την περιοχή των 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για την ευρωπαϊκή αγορά δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδος. Οπότε και αναμένεται να μπει στην όλη διαδικασία της ζήτησης και η αμερικανική αγορά.

Εκτιμάται ότι αργότερα το απόγευμα θα έχει τελεσφορήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η διαδικασία της νέας έκδοσης, που είναι η δεύτερη μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αλλά και η πρώτη μετά από εννέα χρόνια, όταν και είχε εκδοθεί το αμέσως προηγούμενο 10ετές.

Η εξαιρετικά σημαντική ζήτηση είναι απόρροια της μεγάλης απόδοσης, σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για τον αγγλικού δικαίου ελληνικό τίτλο.