Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη προειδοποιεί ο επικεφαλής της Trafigura

Πυλώνας ρεύματος

Για κίνδυνο κυλιόμενων blackout στην Ευρώπη προειδοποίησε ο επικεφαλής της Trafigura, ενός εκ των μεγαλύτερων traders στην αγορά εμπορευμάτων.

Μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times, ο Jeremy Weir ανέφερε ότι το φυσικό αέριο στην περιοχή εξακολουθεί να μην είναι αρκετό, παρά τις υποσχέσεις για αύξηση της ροής από τη Ρωσία.

Κατά συνέπεια, όπως είπε, εάν ο φετινός χειμώνας αποδειχθεί μακρύς, με παρατεταμένο κρύο, τότε υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να έχουμε διακοπές ρεύματος.

«Δεν έχουμε αρκετό αέριο αυτή τη στιγμή, για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν αποθηκεύουμε για τη χειμερινή περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Trafigura αναφέρθηκε και στο πετρέλαιο, μην αποκλείοντας την πιθανότητα να δούμε την τιμή του να αγγίζει τριψήφια νούμερα, καθώς οι συνθήκες στην αγορά παραμένουν «πολύ, πολύ σφικτές» και δεν αναπληρώνονται τα αποθέματα.