Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Mononews TV

Performance Shipping: Δάνειο 37,4 εκατ. δολ. από την Πειραιώς – mononewsTV

Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

Η Performance Shipping Inc., γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία για δανειακή διευκόλυνση ύψους έως 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων με την Τράπεζα Πειραιώς μέσω δύο κατά 100% θυγατρικών της εταιρείας.

Τα έσοδα από τη δανειακή διευκόλυνση θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση τμήματος ενός προθεσμιακού δανείου για το πλοίο M/T P. Kikuma μέσω μιας πρώτης προκαταβολής περίπου 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων και για τη μερική χρηματοδότηση του πλοίου M/T P. Monterey μέσω δεύτερης προκαταβολής έως και 29,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δανειακή διευκόλυνση θα έχει επιτόκιο SOFR πλέον 2,45% ετησίως και θα είναι αποπληρωτέα σε είκοσι διαδοχικές τριμηνιαίες δόσεις.

Οι πρώτες τέσσερις δόσεις θα είναι ίσες με 1,5 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία, οι υπόλοιπες δεκαέξι δόσεις θα είναι ίσες με 1 εκατομμύριο δολάρια η καθεμία και μια δόση 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί ταυτόχρονα με την εικοστή τριμηνιαία δόση, εντός πέντε ετών από την ημερομηνία ανάληψης.

Η διευκόλυνση εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, με εγγύηση της εταιρείας και υποθήκες πρώτης προτεραιότητας επί των πλοίων M/T P. Kikuma και M/T P. Monterey.

Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9