Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Σας περίσσεψε τσουρέκι; Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει την πιο εύκολη πουτίγκα

Όλοι αγαπάμε το φρέσκο τσουρέκι, αλλά αν παραφάγατε το Πάσχα μπορείτε να το αξιοποιήσετε για πολλά άλλα γλυκά. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο εύκολη και νόστιμη πουτίγκα με βασικό συστατικό της το τσουρέκι.

Συστατικά
  • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες 2 εκ.
  • 200 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι, κομμένες στη μέση και λίγες παραπάνω για γαρνιτούρα
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες
  • κρέμα anglaise για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
  • Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες έτσι ώστε η μία φέτα να είναι πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάποιες φέτες στη μέση, αν είναι απαραίτητο.
  • Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τις φράουλες.
  • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά ίσα να αναμειχθούν.
  • Ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι μας μέχρι να είμαστε σίγουροι πως έχουν καλυφθεί όλα τα κομμάτια μας.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC με αέρα.
  • Μόλις το τσουρέκι μας τραβήξει όλη τη γέμιση, το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σερβίρουμε με κρέμα anglaise και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει για τη γαρνιτούρα μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μπύρα: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο νόστιμο τηγανιτό κοτόπουλο από το Σωτήρη Κοντιζά του MasterChef