Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Βαλεντής: Σχεδόν 5 εκατ. δολάρια μπαίνουν στην Pyxis Tankers από έκδοση νέων μετοχών

Βαλέντιος Βαλεντής ναυτιλία

Βαλέντιος Βαλεντής, εφοπλιστής Pyxis Tankers

Σε πώληση νέων μετοχών αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η ναυτιλιακή Pyxis Tankers, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή, εκμεταλλευόμενη το πρόσφατο ενδιαφέρον που καταγράφεται στην αγορά των τάνκερ προϊόντων.

Η εισηγμένη στον δείκτη Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία για την πώληση 2,4 εκατομμυρίων μετοχών έναντι 2 δολαρίων εκάστη σε ομάδα ιδιωτών επενδυτών, με τα έσοδα να κατευθύνονται προς γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων πιθανόν και η αποπληρωμή χρέους. Η ιδιωτική τοποθέτηση αναμένεται να κλείσει την Παρασκευή, ενδεχομένως και νωρίτερα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyxis Tankers, Βαλέντιος Βαλεντής, εξήγησε πως η “απλώς εκμεταλλευθήκαμε την ευκαιρία, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο για μία μικρή εταιρεία στις μέρες μας”.

O ίδιος σημείωσε πως στόχος της εταιρείας με την έκδοση των νέων μετοχών είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία επιπλέον ρευστότητας για τους μετόχους της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες το αιφνίδιο ράλι ανόδου που πραγματοποίησε η μετοχή της Pyxis Tankers προκάλεσε προβληματισμό στους αναλυτές, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσουν τις συστάσεις τους για τον τίτλο.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, η μετοχή έκλεισε στα 4,10 δολ. ενώ κατά την έναρξη των συναλλαγών διαπραγματεύονταν στα 1,92 δολ., καταγράφοντας εκρηκτική άνοδο κατά 100%.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο αναλυτής James Jang της εταιρίας Maxim Capital, η οποία καλύπτει τη συγκεκριμένη μετοχή, επισήμανε ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στην υποβάθμιση της σύστασης του για αυτήν σε hold (διακράτηση) από buy (αγορά), δεδομένου ότι η τιμή της διαμορφώθηκε πολύ υψηλότερα από την τιμή στόχο που είχε θέσει, τα 3 δολάρια.

Ο αναλυτής εκτιμά ότι η Pyxis Tankers θα εμφανίσει κέρδη 3,99 εκατ. δολ. το 2018, ανακάμπτοντας από το ζημιογόνο -σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του- 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Καραγεωργίου: Νέο τεράστιο deal από την ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Τρίτο capesize για την JP Morgan

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: Οι τρεις παράγοντες που οδήγησαν σε πτώση τα κέρδη της Dynagas Partners