Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Β. Μαρινάκης: Ολοκληρώνεται η συμφωνία της Capital Product με την Diamond S Shipping

βαγγελης-μαρινακης-γουιλμπερ-ρος

Ο εφοπλιστής Wilbur Ross της Diamond S Shipping και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης της Capital Product Partners  (CPLP)

Στο τέλος Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία των 1,65 δισ. δολαρίων που έκλεισαν τον περασμένο Νοέμβριο η Capital Product Partners  (CPLP) του Ευάγγελου Μαρινάκη και η Diamond S Shipping του Wilbur Ross, με την ελληνική ναυτιλιακή να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε revesre split των μετοχών της.

Ειδικότερα, η CPLP θα πραγματοποιήσει reverse split σε αναλογία μία προς επτά μετοχές, το οποίο θα υλοποιηθεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 27η Μαρτίου 2019 ή μετά τη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου, ανάλογα με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Με την κίνηση αυτή ο αριθμός των κοινών μετοχών της εταιρείας θα μειωθεί από 127,2 εκατομμύρια σε περίπου 18,1 εκατομμύρια.

Με βάση τη συμφωνία, η CPLP θα μεταφέρει τα τάνκερ μεταφοράς προϊόντων της στην εταιρεία Athena SpinCo, η οποία με τη σειρά της θα συγχωνευτεί με την Diamond S Shipping, ενώ παράλληλα θα διανείμει τις κοινές μετοχές της νέας εταιρίας σε όλους τους μετόχους της CPLP.

Η νέα εταιρεία θα έχει στόλο με 68 δεξαμενόπλοια, υψηλών προδιαγραφών με μέσο όρο ηλικίας λιγότερο από 8 έτη και θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες τάνκερ στον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Diamond S θα αρχίσουν αμέσως να διαπραγματεύονται στο Nasdaq χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσουν σε δημόσια προσφορά.

Παράλληλα, η Capital Product Partners θα αναδυθεί ως μία εταιρία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού φορτίου με μέσο όρο ηλικίας τα 6,6 έτη. 

 

Craig Stevenson, CEO της Diamond S

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Ευ. Μυτιληναίος: Φέρνει νέο φορτίο αμερικανικού LNG στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ποιες κατηγορίες πλοίων έστειλαν στα διαλυτήρια οι εφοπλιστές κατά το πρώτο δίμηνο του 2019

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Αλ. Προκοπάκης: Το φιλόδοξο project της Probunkers μπαίνει στο επόμενο στάδιο