Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σκλαβενίτης: Επιβράβευσε τους εργαζόμενους με 300 ευρώ μπόνους

Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

Γεράσιμος Σκλαβενίτης, CEO του Ομίλου Σκλαβενίτης

Στην έκτακτη καταβολή ενίσχυσης 300 ευρώ σε κάθε έναν εργαζόμενο στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη προχώρησε  η διοίκηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρουν στο mononews πηγές κοντά στην εταιρεία πρόκειται για μια εφάπαξ ενίσχυση για όλους τους εργαζόμενους με τη συνολική έκτακτη παροχή ξεπερνά τα 9,4 εκατ. ευρώ και αφορά το σύνολο του προσωπικού, που ξεπερνά τις 31.000.

Κίνηση που εντάσσεται στη φιλοσοφία που έχει η διοίκηση να επιστρέφει αξία στο ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει.

Σε μια ανάλογη κίνηση προχώρησε και πέρυσι η μεγαλύτερη αλυσίδα στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων δίνοντας μπόνους ύψους 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, με τη μορφή διατακτικών, συνολικού ύψους 5,9 εκατ. ευρώ. Η Σκλαβενίτης πέρυσι είχε προχωρήσει σε αυξήσεις μισθών και παροχές που συνολικά έφτασαν στα 29,5 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα πέρυσι αύξησε τις πωλήσεις της στα  3,7 δισ. ευρώ ενώ η κερδοφορία της διαμορφώθηκε στα 226 εκατ. ευρώ (EBITDA) και τα  κέρδη προ φόρων σε 60,1 εκατ. ευρώ (από 82,3 εκατ. ευρώ το 2021), ποσοστό 1,6% επί του συνολικού κύκλου εργασιών.

Στην  επιχειρησιακή σύμβαση της Σκλαβενίτης ως και τα τέλη του 2023 περιλαμβάνονται οι ακόλουθες παροχές:                                       

Διαβάστε επίσης

Trastor: Εξουσιοδότηση στο ΔΣ για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €75 εκατ.

Στην Ελλάδα το πιο ακριβό παραθαλάσσιο Airbnb της ΕΕ – Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Θα επενδύσει πάνω από €10 εκατ. στη Ρίο Άβε»