Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Στροφή στα δεξαμενόπλοια από τον Αθανάσιο Κ. Λασκαρίδη

Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

Ο εφοπλιστής Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, επενδύει στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων, όπως αναφέρει η Tradewinds.

Πληροφορίες από ναυλομεσιτικά γραφεία αναφέρουν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής έκλεισε συμφωνία με την China’s Yangzijiang Shipbuilding για την ναυπήγηση ενός δεξαμενόπλοιου LR2.

Ο Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, που διευθύνει την ναυτιλιακή εταιρεία Bulker Laskaridis Maritime φέρεται ότι εισήλθε στον τομέα των δεξαμενόπλοιων με ένα νεότευκτο aframax.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής υπέγραψε σύμβαση με το ναυπηγείο Yangzijiang Shipbuilding για την κατασκευή δεξαμενόπλοιου LR2 , συνολικής χωρητικότητας 115.000 dwt που προβλέπεται ότι θα παραδοθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Ο Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, έχει ιδρύσει και λειτουργεί τις ναυτιλιακές εταιρείες Laskaridis Maritime και Alimia Group, στις οποίες ενεργό ρόλο έχει και ο γιος του, Οδυσσέας.

Ο στόλος των εταιρειών, αποτελείται από οκτώ νεότευκτα bulk carriers, 6 ultramaxes και 2 kamsarmaxes, κατασκευής 2022 και 2023, ενώ βρίσκονται υπό ναυπήγηση άλλα επτά ακόμη πλοία: 4 kamsarmaxes, 2 capes και 1 ultramax.

Διαβάστε επίσης:

Τα σχέδια του Εμανουέλε Γκριμάλντι για την ανάπτυξη των Μινωϊκών Γραμμών και των επενδύσεων του στην Ελλάδα

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 6,38 εκατ. δολάρια

Τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις πλοίων, αλλά και την εκμετάλλευση του στόλου για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες