Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Στάθης Τοπούζογλου: Κέρδη 13,3 εκατ. δολάρια το 2022 για την FSL Trust – Στόχος η απόκτηση νέων πλοίων

Ευστάθιος Τοπούζογλου

Ευστάθιος Τοπούζογλου

Βελτίωση παρουσίασαν το 2022 τα οικονομικά στοιχεία της ναυτιλιακής First Ship Lease Trust, με επικεφαλής τον εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου. Η εταιρεία συνεχίζει την αναδιάρθρωση του στόλου της στοχεύοντας στην απόκτηση νέων, αποδοτικών πλοίων.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 5,6 εκατ. δολαρίων, στα οποία περιλαμβάνεται το κέρδος 5,2 εκατ. δολαρίων που εξασφάλισε από την πώληση του τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου FSL Singapore. Το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο τα κέρδη της είχαν διαμορφωθεί σε 100.000 δολάρια.

Στο σύνολο του 2022, η FSL Trust επωφελήθηκε από την ισχυρή αγορά των τάνκερ, τα υγιή ναύλα και τις υψηλές αξίες των πλοίων και εμφάνισε καθαρά κέρδη 13,3 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 1,5 εκατ. δολαρίων το 2021.

«Το 4ο τρίμηνο του 2022 η εταιρεία συνέχισε να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα παρά τα γεωπολιτικά γεγονότα στην Ευρώπη που δημιούργησαν μια πιο ασταθή αγορά. Η FSL Trust κατάφερε να εκμεταλλευτεί το θετικό περιβάλλον της αγοράς και να πουλήσει τα τελευταία από τα παλαιότερης κατασκευής δεξαμενόπλοια της», επισήμανε ο Roger Woods, Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, η ναυτιλιακή επέκτεινε προηγούμενες συμφωνίες ναύλωσης bareboat για τα πλοία της Clyde Fisher (χωρητικότητας 12,984 dwt) και Speciality (χωρητικότητας 4,426 dwt Speciality), που κατασκευάστηκαν το 2006, για δύο κα τρία χρόνια αντίστοιχα.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία με την James Fisher Everard για την επέκταση των ναυλώσεων των πλοίων Clyde Fisher και Specialty που ενισχύει τα συμβατικά μας έσοδα και εξασφαλίζει σταθερότητα για το εγγύς μέλλον της εταιρείας», σχολίασε ο Roger Woods.

Τα συμβατικά της έσοδα στις 31 Δεκεμβρίου 2022 για τα οκτώ πλοία της ανέρχονταν σε 25,6 εκατ. δολάρια.

«Το 2022 αποτελεί μια επιτυχημένη χρονιά μετάβασης για την Trust, ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να διανέμει πάνω από 28,2 εκατ. δολάρια στους μετόχους. Η εταιρεία έχει τώρα οκτώ ακόμη πλοία με εξασφαλισμένες μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης. Με το σημαντικό ταμειακό υπόλοιπο και το χαμηλό χρέος η FSL Trust έχει μία ισχυρή πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη. Ακολουθώντας τη στρατηγική από το 2018, θα επικεντρωθεί τώρα στην απόκτηση νέων, τεχνολογικά αποδοτικών πλοίων που μπορούν να ακολουθήσουν τις νέες και μελλοντικές οδηγίες για χαμηλότερες εκπομπές», επισήμανε από την πλευρά του ο Στάθης Τοπούζογλου, Πρόεδρος της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη:

Στάθης Τοπούζογλου: Ποιος είναι ο εφοπλιστής με τα 24 πλοία που οι τράπεζες του βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια στο Ψυχικό