Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

ΠΕΝΕΝ – ΠΣΣ–ΝΑΤ: Συνάντηση με τον Διοικητή του ΝΑΤ για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα

Κ. Τσαγκαρόπουλος, ΕΦΚΑ

Με πρωτοβουλία των σωματείων ΠΕΝΕΝ – ΠΣΣ–ΝΑΤ πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΝΑΤ με τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του ταμείου.

Η αντιπροσωπεία των σωματείων ανέδειξε τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους απόμαχους της θάλασσας επικεντρώνοντας στα παρακάτω:

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των Ναυτεργατών ξεπερνάει έως και 40% τις παρεχόμενες κύριες συντάξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες εφοπλιστές – κυβέρνηση σε κοινή γραμμή οδηγούν το επάγγελμα και τους Έλληνες Ναυτεργάτες στον εξοβελισμό τους από την Ναυτιλία!

Τέλος οι εκπρόσωποι των Σωματείων τόνισαν την ανάγκη να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος απόδοσης των συντάξεων και αυτό είναι εφικτό να γίνει εάν αυξηθεί το δυναμικό του ΝΑΤ και ταυτόχρονα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την επάνδρωση των πολλών κενών οργανικών θέσεων.

Ο Διοικητής του ΝΑΤ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για μια σειρά πρωτοβουλίες, ενέργειες και ρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί για την επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης Συντάξεων – επικουρικών και εφάπαξ.

Διαβάστε επίσης

Hapag-Lloyd: Κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ και μέρισμα 63 ευρώ ανά μετοχή!

Η Maritime Robotics κατασκευάζει μικρά πλοία χωρίς πληρώματα