Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Jeff Bezos: Το όνομα της μητέρας του, Jacklyn έδωσε στο πλοίο πλατφόρμα ανάκτησης πυραύλων

Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon

To όνομα της μητέρας του Jacklyn, έδωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο, Jeff Bezos, στο νέο του πλοίο που θα λειτουργήσει ως πλατφόρμας προσγείωσης πυραύλων για λογαριασμό της αεροδιαστημικής εταιρείας του Blue Origin.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon έκανε έκπληξη στην μητέρα του κατά τη τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου. «Τα αδέλφια μου και εγώ κάναμε μια έκπληξη τη μητέρα μας σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Instagram. «Ονομάσαμε το πλοίο Jacklyn».

Το πλοίο χρησιμεύει ως πλατφόρμα ανάκτησης πυραύλων, δηλαδή θα παρέχει χώρο προσγείωσης για το πρώτο στάδιο του πυραύλου New Glenn της Blue Origin, ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Ο 56χρονος J. Bezos, εξήγησε ότι «ο New Glenn θα επιστρέφει στο Jacklyn μετά από κάθε πτήση».

Το αφεντικό της Amazon ίδρυσε την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος το 2000. Μάλιστα τον Αύγουστο πούλησε ένα εκατομμύριο μετοχές του στην Amazon αξίας περίπου 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη χρηματοδότηση της Blue Origin.

Έχει δεσμευτεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από πωλήσεις μετοχών ετησίως για να χρηματοδοτήσει την Blue Origin, την ιδιωτική του εταιρεία διαστημικού τουρισμού και εξερεύνησης.

Διαβάστε επίσης:

Εμπορικοί πόλεμοι και Covid-19: Σε απόπειρα αυτοκτονίας ναυτικού οδήγησε ο πολύμηνος εγκλεισμός σε πλοίο

Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας προετοιμάζεται για την νέα τουριστική σεζόν

Κοινοπραξία Αγγελικούση – Κατάρ: Δεύτερο LNG Carrier στην Global Shipping