Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Α. Φράγκου: Η Zacks αναβαθμίζει τη μετοχή της Navios Partners σε hold

Φράγκου Navios ναυτιλία

Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Group (Φωτογραφία: TradeWinds)

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της ναυτιλιακής Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, από sell σε hold, προχώρησε η Zacks Investment ResearchΜετά την εξέλιξη αυτή, η μετοχή της Navios Partners αποτιμάται από πέντε αναλυτές ως hold και από έναν ως buy, με μέση τιμή-στόχο τα 2,19 δολάρια. Πρόσφατα η JPMorgan Chase αναθεώρησε την αξιολόγηση της μετοχής από overweight σε neutral, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο η Citigroup είχε ανεβάσει την τιμή-στόχο στα 2-2,25 δολάρια, με αξιολόγηση neutral. Παράλληλα, η TheStreet αξιολογεί τη μετοχή της εταιρείας με c- (την αναβάθμισε από d+ στα μέσα Νοεμβρίου), ενώ σύσταση buy δίνει η Jefferies Group, που καλύπτει τη μετοχή της Navios Partners από τα μέσα Δεκεμβρίου, δίνοντας ως τιμή-στόχο τα 2 δολάρια. Σημειωτέον ότι το υψηλό δωδεκαμήνου της μετοχής της Navios ήταν στα 2,65 δολάρια, ενώ το χαμηλό δωδεκαμήνου στα 1,45 δολάρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, που στο τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε 4 σεντς του δολαρίου, φέτος θα διαμορφωθούν στα 11 σεντς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί θεσμικοί επενδυτές και hedge funds έχουν μεταβάλει τον τελευταίο χρόνο τις τοποθετήσεις τους στη Navios Partners, και πλέον διαθέτουν αθροιστικά πάνω από το 15% της εταιρείας:

Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Σε ποια ελληνική ναυτιλιακή κατέληξε bulker της Pavimar

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: K. Kωνσταντακόπουλος: Δύο νέα πλοία για το στόλο της Costamare

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απτόητοι οι Έλληνες εφοπλιστές – Θετικό το 2017 για την ναυτιλία