• Business

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Σε ποια ελληνική ναυτιλιακή κατέληξε bulker της Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Επικερδής πώληση από την Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar


    Με ένα νέο deal ξεκίνησε το 2018 για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Aims Shipping, της οποίας ηγούνται ο Στέφανος Πεσμαζόγλου και ο Μιχάλης Στασινόπουλος. Η ναυτιλιακή αγόρασε ένα supramax bulker από την επίσης ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Pavimar (με επικεφαλής την Ισμήνη Παναγιωτίδη) έναντι 12,4 εκατ. δολαρίων.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ναυλομεσιτικές πηγές, η αγορά πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του 2017, και αφορά το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου supramax Queen P (χωρητικότητας 51.241-dwt και κατασκευής 2009 (μετονομάστηκε σε Seven Lady).

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η πώληση αυτή αποφέρει κέρδος 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Pavimar, καλύπτοντας την εξαγορά που είχε πραγματοποιήσει η ναυτιλιακή τον Μάιο του 2017, η οποία αφορούσε το bulker Chavin Queen από την ιαπωνική εταιρεία NS United Kaiun Kaisha.

    H Pavimar  ξεκίνησε την πορεία την στην Αθήνα πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Ο στόλος της πλέον απαρτίζεται από 13 φορτηγά πλοία: ένα capesize, δύο kamsarmaxes, πέντε panamaxes και ακόμη πέντε supramaxes, με τον μέσο όρο ηλικίας των πλοίων να υπολογίζεται στα 9 χρόνια.

    Η τελευταία κίνηση της εταιρείας της οποίας ηγείται η κ. Παναγιωτίδη ήταν τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία προχώρησε στην αγορά του Tenmyo Maru (χωρητικότητας 58.749-dwt και κατασκευής 2008) από την ιαπωνική Kambara Kisen. Το bulker κόστισε στην Pavimar 13,8 εκατομμύρια δολάρια, τιμή λίγο υψηλότερη από την αναμενόμενη.

    Όσον αφορά την Aims Shipping, η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από επτά χρόνια, το 2011, σε μία περίοδο που οι αγορές των containerships και dry bulks ήταν σε περίοδο ύφεσης. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από επτά πλοία: δύο containerships και πέντε bulk carries, εκ των οποίων τα δύο είναι supramaxes και τα τρία panamaxes. Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου υπολογίζεται στα 15 έτη.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Ποια είναι η εταιρεία που αγόρασε τα δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στα LR1 tankers



    ΣΧΟΛΙΑ