Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 7,33 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού (OceanPal, Diana Shipping)

Η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Bulk Trading για ένα από τα πλοία ultramax μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Η Bulk Trading έκλεισε το bulker DSI Phoenix, κατασκευής 2017, χωρητικότητας 60.456 dwt.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης ανέρχεται σε 16.500 δολάρια την ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για μια περίοδο τουλάχιστον έως την 1η Αυγούστου 2025, με δυνατότητα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025 κατ’ ανώτατο όριο.

Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Μαΐου 2024. Επί του παρόντος, το πλοίο ναυλώνεται στην ASL Bulk Marine, με ακαθάριστη τιμή ναύλωσης 13.250 δολάρια την ημέρα.

Η απασχόληση του πλοίου bulker αναμένεται να αποφέρει περίπου 7,33 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης του «Χιούστον», ο στόλος της Diana Shipping θα αποτελείται από 38 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemaxes, οκτώ capesizes, πέντε post-panamaxes, έξι kamsarmaxes, έξι panamaxes και εννέα ultramaxes.

Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει δύο νεότευκτα πλοία ξηρού χύδην kamsarmax μεθανόλης διπλού καυσίμου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2027 και το πρώτο εξάμηνο του 2028, αντίστοιχα.

Σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου «Χιούστον» και εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,4 m dwt με μέση σταθμισμένη ηλικία τα 10,73 έτη.

Διαβάστε επίσης:

Μειώθηκε κατά 29 ποντοπόρα πλοία ο ελληνικός στόλος σε ένα δωδεκάμηνο

Οι Έλληνες εφοπλιστές ξεπέρασαν του Γερμανούς στην αγορά ναυλωμένων containerships – O ρόλος των Costamare και Danaos

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρός 31χρονος σε τροχαίο – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 25χρονος συνοδηγός