Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 6,38 εκατ. δολάρια

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την Solebay Shipping για το πλοίο Capesize, Semirio που κατασκευάστηκε το 2007.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης ανέρχεται σε 14.150 δολάρια ανά ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 20 Νοεμβρίου 2024, έως τις 30 Ιανουαρίου 2025 κατ’ ανώτατο όριο.

Σύμφωνα με την Diana Shipping, η ναύλωση για το bulker 174.261 dwt αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου 2023.

Η απασχόληση του πλοίου αναμένεται να αποφέρει περίπου 6,38 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται αυτή τη στιγμή από 41 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemax, δέκα capesize, πέντε post-panamax, έξι kamsarmax, επτά panamax και εννέα ultramax – με συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα περίπου 4,7 m dwt και σταθμισμένη μέση ηλικία 10,35 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις πλοίων, αλλά και την εκμετάλλευση του στόλου για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους απασχολούμενους ναυτικούς

Άνδρος: Στο νησί της ναυτιλίας «θάλλει» ο πολιτισμός