Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ναυτιλία

Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 4,49 εκατ. δολάρια

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping

Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού υπέγραψε έχει σύμβαση χρονοναύλωσης με την Western Bulk Carriers για ένα από τα πλοία του ξηρού φορτίου της, τύπου ultramax.

Η εταιρεία γνωστοποίησε τη ναύλωση για το ναυπήγησης το έτος 2015, χωρητικότητας 60.309 dwt, DSI Aquila.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 12.500 δολάρια ανά ημέρα, μείον μια προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον έως τις 10 Νοεμβρίου 2024 με δυνατότητα επέκτασης έως τις 10 Ιανουαρίου 2025 κατ’ ανώτατο όριο. Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Νοεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ασχόληση του bulker αναμένεται να αποφέρει περίπου 4,49 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται από 40 πλοία ξηρού χύδην φορτίου – τέσσερα newcastlemax, εννέα capesize, πέντε post-panamax, έξι kamsarmax, επτά Panamax και εννέα ultramax.

Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,58 έτη.

 Διαβάστε επίσης:

«Κλειστά στόματα» και τα μυστήρια από τον τραγικό θάνατο του Ιμάντ Ζέιν – Ο ρόλος της Naftomar στη Συρία

Costamare: Πέμπτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού

Πρώτη θέση για τους Έλληνες εφοπλιστές στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας – Πόσα πλοία έχουν παραγγείλει