Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χ. Φαφαλιός: Δυναμική επιστροφή στην αγορά των bulkers

Φαφαλιός

Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-Operation Committee-GSCC)

Η ναυτιλιακή εταιρεία Fafalios Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Χαράλαμπος Φαφαλιός, προχώρησε στην εξαγορά ενός ιαπωνικού bulk carrier, για το οποίο έδωσε 18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για το φορτηγό πλοίο Nord Venture (χωρητικότητας 82.211-dwt και κατασκευής 2009) το οποίο πλέον ανήκει στον στόλο της Fafalios Shipping.

Σημειώνεται πως  το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας εφοπλιστής δεν κινείτο ενεργά στην αγορά. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το Tradewinds, η τελευταία κίνηση της ναυτιλιακής έγινε τον περασμένο Ιούλιο, όταν και πούλησε το bulker Despoina για scrap, σε ένα deal που του απέφερε 2.8 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2003 ο κ. Φαφαλιός ξεκίνησε να αγοράζει πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου τα οποία ήταν κατασκευασμένα μετά το 2000. Τότε πέρασαν στην κατοχή της εταιρείας τα bulk carriers Nueva Fortuna (χωρητικότητας 50.990-dwt και κατασκευής 2003) και Nueva Esperanza (χωρητικότητας 50.955-dwt και κατασκευής 2002). Τα δύο πλοία κόστισαν στη ναυτιλιακή  40,6 εκατομμύρια δολάρια.

Και τα δύο -κατασκευασμένα στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding– βρίσκονται ακόμη στο στόλο της Fafalios Shipping.

Η ναυτιλιακή έχει συνολικά τέσσερα bulk carriers, δύο supramaxes και δύο panamaxes, με μέσο όρο ηλικίας τα 15 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Προκοπίου: Η απίστευτη εξομολόγηση. Πως για κάθε 1 εκατ. μου ζήτησαν φόρο 880.000 ευρώ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: 444 εκατομμύρια δολάρια για έξι νεότευκτα δίνει η Pan Ocean

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aegean Marine: Γιατί έβαλε «λουκέτο» σε 6 εταιρείες της