Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;

Φειδάκης Globus

Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.

Την έγκρισή τους για ένα ενδεχόμενο reverse stock split, το τρίτο από το 2006 που ιδρύθηκε η εταιρεία, έδωσαν οι μέτοχοι της ναυτιλιακής Globus Maritime (συμφερόντων του εφοπλιστή Αθανάσιου Φειδάκη) κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων.

Ειδικότερα, η εταιρεία, που έχει στον στόλο της ένα πλοίο panamax και τέσσερα supramaxes, ενέκρινε την προσθήκη μίας επιλογής για reverse stock split με αναλογία έως 1 προς 10 μετοχές, ενώ η ακριβής αναλογία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας, θα διαμορφωθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Globus Maritime, εφόσον κριθεί απαραίτητη η υλοποίηση του reverse stock split.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας στον Nasdaq κινήθηκε πτωτικά και υποχώρησε στην περιοχή των 0,34 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίησή της να αποτιμάται στα 10,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η Globus είχε πραγματοποιήσει το πρώτο της reverse stock split, με αναλογία 1 προς 4, τον Ιούλιο του 2010, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 είχε προχωρήσει σε δεύτερο reverse stock split, επίσης με αναλογία 1 προς 4. Με την κίνηση αυτή είχε μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας από τα 10.510.741 τεμάχια σε περίπου 2.627.685 τεμάχια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Η Diana Shipping χτυπά την πόρτα της Νορβηγίας με ομόλογο 125 εκατ. δολαρίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: N. Mουνδρέας: Δύο πλοία της NGM Energy προς διάλυση

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής έκλεισε συμφωνία με την Cargill International