Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

SHIPPING FOCUS: Έξι VLCCs έναντι 434 εκατ. δολαρίων απέκτησε η Euronav

euronav ναυτιλία

Αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

Big deal από την International Seaways

Μεγάλο deal από την International Seaways που προχώρησε στην εξαγορά έξι VLCCs -με μέσο όρο ηλικίας τα 1.7 έτη- από τη ναυτιλιακή εταιρεία Euronav. Η συμφωνία έκλεισε στα 434 εκατομμύρια δολάρια. Η χωρητικότητα τους κυμαίνεται στα 300.000-dwt και όλα τους είναι «χτισμένα» στα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέσα στα μισά του επόμενου έτους.

Επεκτατική στρατηγική για την Aegean Marine

Στην απόφαση να προχωρήσει σε επέκταση για την εξαγωγή φυσικών πόρων πήρε η Aegean Marine Petroleum Network. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στο κανάλι του Kiel στη Γερμανία, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2018. Στόχος της Aegean Marine είναι να τοποθετήσει δεξαμενές χωρητικότητας 13.000-cu m. Την επιχείρηση θα αναλάβει η θυγατρική εταιρεία της Aegean στη Γερμανία, η  OBAST Bunkering & Trading GmbH (Rostock) σε συνεργασία με την  UTG – Unabhängige Tanklogistik GmbH.

Στο χαμηλότερο σημείο η αγορά των tankers

Το χαμηλότερο σημείο του ναυτιλιακού κύκλου σχετικά με την αγορά των δεξαμενόπλοιων φαίνεται πως είναι κοντά σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Clarckson Research σε μία έρευνα που δημοσίευσε.

Τέσσερα bulkers για την Algoma

Σε συμφωνία για την αγορά τεσσάρων bulk carriers από την εταιρεία American Steamship Company έφτασε η Algoma Central Corporation. Τα τέσσερα φορτηγά πλοία είναι τα MV Buffalo, MV Adam E Cornelius, SS American Valor και SS American Victory. Η τιμή εξαγοράς τους δεν έγινε γνωστή.

Βυθίστηκε πλοίο με 251 επιβάτες στις Φιλιππίνες

Σοκ προκαλεί η είδηση πως πλοίο  M/V Mercaft 3  το οποίο μετέφερε 251 επιβάτες βυθίστηκε στις Φιλιππίνες. Το πλοίο όταν συνέβη το τραγικό περιστατικό έπλεε ανοιχτά της πόλης Ρεάλ, και μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες  οι σωστικές αρχές έχουν διασώσει 240 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Dynagas Partners στην αγορά LNG

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Νέα στρατηγικά deals για τον εφοπλιστή