Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σ. Παληός: Ναύλωση πλοίου της Diana Containerships με τιμή αυξημένη κατά 24%

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships

Νέα ναύλωση για ένα από τα πλοία της εξασφάλισε η ναυτιλιακή Diana Containerships του εφοπλιστή Συμεών Παληού, και μάλιστα με τιμή αυξημένη κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη ναύλωση του ίδιου πλοίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το panamax Pavina (χωρητικότητας 5.042 teu, κατασκευής 2005) ναυλώθηκε από την Hyundai Merchant Marine για περίοδο οκτώ έως δώδεκα μηνών έναντι 11.950 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 5%. Προηγουμένως το πλοίο είχε ναυλωθεί από την Orient Overseas Container Line του Χονγκ Κονγκ έναντι 9.500 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 3,75%.

Σύμφωνα με την Diana Containerships, η νέα αυτή συμφωνία θα αποφέρει στην εταιρεία ακαθάριστα έσοδα ύψους 2,87 εκατομμυρίων δολαρίων κατ’ ελάχιστον.

Σημειώνεται ότι ο στόλος της εταιρείας αποτελείται πλέον από τέσσερα συνολικά πλοία, δύο panamax και δύο post-panamax, με μέση ηλικία 13 ετών, καθώς μέσα στο 2018 έχει πουλήσει έξι από τα πλοία της.

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Λ. Κολλάκης: Τα παλιά τάνκερ φεύγουν, τα νέα έρχονται

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Π. Λιβανός: Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τη μετοχή της GasLog

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Βρέθηκε αγοραστής για ένα από τα παλιά πλοία της NEL Lines. Όλες οι εξελίξεις