Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ποιος δισεκατομμυριούχος θα ξοδέψει 8 εκατ. δολάρια για μία θέση στο διαστημόπλοιο του Bezos

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Ο Ken Griffin, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του hedge fund Citadel, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για μία θέση στο New Shepard, το διαστημικό αεροσκάφος του Jeff Bezos, προσφέροντας 8 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε δεν σκοπεύει να ταξιδέψει ο ίδιος. Θα δώσει τη θέση του σε έναν δάσκαλο δημόσιου σχολείου της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα συνταξιδέψει με έναν ακόμη εκπαιδευτικό που έχει ήδη προγραμματιστεί να βρίσκεται στην πτήση.

«Ελπίζω ότι αυτή η στιγμή θα πυροδοτήσει τη φαντασία των μαθητών μας και θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά να ξεπεράσει τα όρια του τι μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα, υπογραμμίζοντας τον εξαιρετικό ρόλο που παίζουν οι δάσκαλοί μας στις ζωές των παιδιών μας», είπε ο Griffin σε δήλωση του.

Η πτήση έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Citadel, Umesh Subramanian έκανε την τελική προσφορά για λογαριασμό του Griffin. Ο Mike Novogratz είχε σηκώσει το χέρι του κάνοντας πρόταση για 4 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία διεξήχθη από τη Lydia Fenet του οίκου Christie’s.

Η εκδήλωση απέφερε 126 εκατομμύρια δολάρια, που διατέθηκαν για τις πρωτοβουλίες του φιλανθρωπικού οργανισμού Robin Hood για την καταπολέμηση της φτώχειας στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε ακόμη:

Warren Buffett: Πώς να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό και τις υψηλές τιμές

Warren Buffett: Αποκαλυπτικός στη νέα του συνέντευξη-Τι είπε για Elon Musk, Jeff Bezos και Bill Gates