Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σ. Παληός: Νέο reverse split για την Diana Containerships

Συμεών Παληός ναυτιλία

Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping

Σε ένα ακόμα reverse split προχωρά η ναυτιλιακή Diana Containerships, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Συμεών Παληού, προκειμένου να αυξήσει την τιμή της μετοχής της, η οποία έχει υποχωρήσει κάτω από το 1 δολάριο.

Η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε ότι σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσει σε reverse split με αναλογία 3 παλιών μετοχών έναντι μίας νέας, που θα μειώσει τον αριθμό των μετοχών της από 3,2 εκατομμύρια σε 1,1 εκατομμύριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Diana Containerships έχει λάβει προειδοποίηση από τον Nasdaq τον περασμένο Μάιο, καθώς για 30 διαδοχικές συνεδριάσεις η αξία της μετοχής της βρισκόταν κάτω από το 1 δολάριο, και έλαβε προθεσμία 180 ημερών να συμμορφωθεί με την προϋπόθεση του Nasdaq για άνοδο της αξίας της πάνω από το 1 δολάριο. Ωστόσο, σήμερα η τιμή της μετοχής της βρίσκεται στα 42 σεντς του δολαρίου.

Εξάλλου, στις αρχές Αυγούστου η Diana Containerships έλαβε ένα ακόμα “ραβασάκι” από τον Nasdaq, καθώς η αγοραία αξία των δημοσίως διακρατούμενων μετοχών της (δηλαδή των μετοχών που δεν διακρατούν άμεσα ή έμμεσα πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό άνω του 10% της εταιρείας) βρισκόταν κάτω από τα 5 εκατομμύρια δολάρια, και η εταιρεία έλαβε επίσης προθεσμία 180 ημερών για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Nasdaq.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Στην Ελευσίνα η επισκευή του Blue Star Patmos

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Ζησιμάτος: Η μεγάλη επιστροφή του εφοπλιστή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Νέες business με 4 πλοία αξίας 120 εκατομμυρίων