Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Mytilineos: Γιατί κάθε χρόνο θα σπάει ρεκόρ επιδόσεων

Ευάγγελος Μυτιληναίος

Ευάγγελος Μυτιληναίος

H τελευταία ανάλυση της Wood για την Mytilineos για τις ισχυρές μελλοντικές επιδόσεις της, αφορούν ένα όμιλο που επιβεβαιώνει ή ξεπερνάει από το ξεκίνημά του τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.
Ήρθε να συμπληρώσει τις εκτιμήσεις που μοιράζονται το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές και όσοι παρακολουθούν τη στρατηγική της Mytilineos ανάπτυξης στις ΑΠΕ, στα έργα βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, στον κλάδο της ενέργειας και ταυτόχρονα επωφελείται από την ανοδική πορεία του αλουμινίου που ενισχύει και τον τομέα της μεταλλουργίας.

Ανάλογες εκτιμήσεις εξάλλου, έχουν διατυπώσει και άλλοι αναλυτές, ενώ την Τρίτη 27 Ιουλίου αναμένεται από την αγορά το flash note για την πορεία του πρώτου εξαμήνου, με περισσότερα δεδομένα για την πορεία του έτους, και τηλεδιάσκεψη όπου θα παρουσιαστεί με νέα στοιχεία η δυναμική ανάπτυξης του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό το φετινό καλοκαίρι, εν όψει και των ανακοινώσεων εξαμήνου, θα αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα η μελλοντική πορεία και η δυναμική ανάπτυξης ενός ομίλου, που παρά το μέγεθός του, συνεχίζει να συμπεριφέρεται…σαν start-up. Λειτουργεί  στρατηγικά και με τρόπο disruprive στις αγορές που δραστηριοποιείται, προηγείται των εξελίξεων, επεκτείνεται και αυξάνει τα μερίδιά του.

Όλα αυτά φέρνουν μια σημαντική ανάκαμψη από το 2022, το οποίο θα είναι η πρώτη από μια τριετία συνεχώς ανοδικών αποτελεσμάτων τόσο λόγω της λειτουργίας του νέου εργοστασίου CCGT (συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο) όσο και λόγω απόδοσης των επενδύσεων σε ΑΠΕ.

H αύξηση της τιμής στόχου της Wood στα 21 ευρώ από 17 ευρώ προηγουμένως βασίζεται στα μέχρι σήμερα δεδομένα που φέρνουν αύξηση άνω του 20% στις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του 2022, δημιουργώντας περιθώρια ανόδου 48% για τη μετοχή, η οποία εκτιμά ότι θα φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τα 3 δισ. ευρώ.

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω εκπλήξεις και νέα ανάπτυξη όπως κάνει συχνά η δυναμική διοίκηση του ομίλου, τρεις είναι οι πυλώνες ανάπτυξης: Ο τομέας της Μεταλλουργίας (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), ο επικείμενος όγκος  έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών που σταδιακά μπαίνουν σε λειτουργία, και η ενίσχυση του τομέα ενέργειας, με αύξηση μεριδίων με καθετοποίηση και επέκταση. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.

Στο παραπάνω πλαίσιο τα κέρδη ανά μετοχή,  από τα 0,94 ευρώ του 2020 και τα 1,15 ευρώ του 2021, αυξάνονται στα 1,79 ευρώ το 2022, τα 1,92 ευρώ το 2023 και υπερδιπλασιάζονται σε σχέση με το 2021 το 2024, στα 2,35 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό εκτιμά η Wood και αυτό πρόσφατα είχε δηλώσει και η διοίκηση του ομίλου.

Αντίστοιχα υπερδιπλάσια σε σχέση με το 2020 αναμένονται τα EBITDA το 2024 στα 663 εκ. ευρώ από 315 εκατ. ευρώ το 2020, αλλά και τα συνολικά έσοδα που αναμένονται σε 3,47 δισ. το 2024 από 1,89 το 2020.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση